30 de milioane de lei pierduți pe două campusuri școlare din Slobozia

Data publicării:
schelet

Un schelet din cărămidă şi beton e tot ce a rămas din proiectul căminelor şcolare de la Liceul Tehnologic din Slobozia. Construcţia a început în urmă cu opt ani şi a fost finanţată de Ministerul Educaţiei. Şi elevii Liceului de Artă ar fi trebuit să aibă locuri de cazare, potrivit aceluiaşi proiect.

În ambele cazuri, lucrările s-au oprit din lipsă de bani. Anul trecut, Ministerul a anunţat că va termina lucrările cu bani europeni, însă firma de construcţie s-a retras din proiect.

Firma care a contractat s-a desfiinţat. Nu mai sunt. Că-i insolvenţă... nu ştiu ce-o fi. Şi-a vândut tot”, spune Alexandru Stoica, primar Slobozia.

Cum schimbarea constructorului nu este permisă când vine vorba de fonduri europene, banii nu vor mai veni. Nu e nicio problemă, spune primarul, pentru că unul dintre campusuri era, oricum, inutil.

Acest Liceu Tehnologic "Mihai Eminescu" deţine toate condiţiile pentru a putea merge activitatea ca şi un campus şcolar”, susține edilul.

La Liceul de Artă, căminele sunt gata în proporţie de 90%, iar elevii care pierd chiar şi două ore pe drumul spre şcoală speră ca autorităţile să termine până la urmă lucrările.

Ajung acasă la 4, iar miercurea şi vinerea, când am ore până mai târziu, ajung la 6.30”, spune un elev.

Din acest campus ar fi trebuit să facă parte acest internat care este 90% terminat, un spaţiu destinat sălii de mese care nu este încă început şi avem repartizat şi câteva garsoniere pentru cadrele didactice”, spune Melania Hancescu, director adjunct Liceul de Artă Slobozia.

Primarul speră acum să facă rost de bani pentru a termina clădirea liceului tehnologic, pe care ar vrea să o transforme într-un azil de bătrâni. Are deja şi 50 de cereri în acest sens de la persoanele în vârstă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri