Admiterea la facultate. Două la preţ de una şi alte oferte fără număr la universităţile private

Data publicării:
admitere

Absolvenţii de liceu care iau Bacalaureatul, tot mai puţini la număr de la un an la altul, au de ales din nenumărate oferte ale universităţilor private. De exemplu, două facultăţi la preţ de una sau burse oferite studenţilor care participă la cursuri de calificare.


Universitatea Hyperion din Capitală are 2000 de locuri disponibile. Soluţia de a le ocupa este ca un candidat să plătească o facultate şi să o urmeze pe a doua gratuit.

Ne-am gândit în primul rând la facultăţile mai grele şi care au o cerere mai mică. Sunt puţini curajoşi care să se încumete, de exemplu, la fizică, dar eu consider că este şi o facultate frumosă. Şi de aceea, în limita locurilor pe care le-am aprobat, putem să primim la o a doua facultate”, explică Sever Irin Spânulescu, rectorul Universităţii Hyperion.

Până acum, doar 10% dintre tinerii care s-au înscris au fost interesaţi de ofertă. Printre ei este Laura Dobrescu, viitoare studentă la Jurnalism şi Psihologie. „Am încercat să fiu model. Nu am reuşit, din cauza înălţimii, şi tot pe media vreau. Psihologia este o ambiţie. De mică mi-am dorit, dar nu am avut timp să studiez şi îmi place să studiez omul, îmi place să îl cunosc, îmi place să îmi dau seama de caracter. Şi cred că cu o facultate este mult mai uşor”, spune ea.

Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir oferă reduceri absolvenţilor: primii patru candidaţi cu cele mai mari medii la examenul de Bacalaureat primesc o reducere cu 20% a taxei de şcolarizare. Există o ofertă şi pentru cei care vor să urmeze o a doua facultate. Pentru ei, taxa anuală este mai mică cu 15%.

Universitatea Spiru Haret încearcă să îi atragă pe absolvenţii de liceu prin organizarea mai multor cursuri de calificare în cadrul facultăţii. „Sunt peste 100 de cursuri puse la dispoziţie care le asigură formarea sau specializarea sau reconversia în anumite domenii. Aceste cursuri nu se fac gratis, ele sunt remunerate cu o serie de sume, astfel încât acestea pot ajunge până la 2200 de lei. Cine urmează aceste cursuri îşi poate acoperi primul an de studiu”, spune Gavrilă Inoan, şeful biroului de Comunicare şi Relaţii Publice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri