Admitere la Medicină. Stomatologia, specializarea preferată de viitorii studenți

Data publicării:
studenti - GettyImages - 10 iulie 2015-2

Întrebările din biologie plus fizică sau chimie nu au părut să îi dea peste cap pe tinerii care au învăţat cu pasiune.

„Se putea si mai uşor, dar a fost super ok. Am obținut 88 de puncte”, a spus o tânără.

„Având în vedere că anul trecut s-a intrat şi cu 75 de puncte cred că am făcut bine”, a adăugat o altă viitoare studentă.

Aproape 3.200 de tineri au candidat la Bucureşti pentru 950 de locuri fără taxă. Mulţi au gândit pragmatic când s-au înscris.

Cea mai mare concurenţă este la medicină dentară, cam 5 -5,5 pe un loc. Pentru că după ce șase ani de licenţă, un absolvent de medicină dentară poate intra direct pe piaţa muncii”, a explicat rectorul UMF Carol Davila, Ioanel Sinescu.

Pe locul doi au fost cei care vor la Medicină Generală, unde s-au înscris 2.000 de elevi pentru 500 de locuri. Nu doar emoţiile examenului le-au dat fiori, ci şi viitorul lor profesional.

Eu oscilez între medic cardiolog şi neurochirug. (Reporter: În România sau în străinătate?)Grea decizie! Nu ştiu încă!”, a spus un viitor student la Medicină.

Estimare ar fi: cam jumătate dintre ei pleacă, jumătate rămân în ţară să îşi facă rezidenţiatul. Şi o bună parte dintre cei care îşi fac rezidenţiatul în România vor rămâne să profeseze în România. Fiecare dintre ei caută pe de o parte mulțumirea profesională și pe de o parte mulțumire materială și se duc acolo unde le pot îmbina”, a spus rectorul UMF Carol Davila.

Ideal ar fi să le poată îmbina la noi. Pentru fiecare medic specialist pregătit în România, statul plăteşte echivalentul unui milion de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri