CAMERA ASCUNSĂ. Locul de la cămin, vândut la negru pe Facebook. Cât costă o cameră

Data publicării:
camin studentesc sursa foto digi24

Studenții susţin că cele mai ieftine locuri se găsesc în căminele Facultăţii de Electronică, din complexul Leu. Oficial, locurile se împart studenţilor în funcţie de mediile de la admitere sau de la finalul anului. Mulţi dintre căminişti aleg însă să-şi vândă locul, la o bursă imobiliară care funcţionează pe reţelele de socializare.

Înregistrare cu camera ascunsă:

- Își dau anunț cei care vând.

- Aveți idee la ce prețuri se vând?

- Știu că anul trecut era 300 de euro un loc.

De multe ori, administratorii nici nu ştiu că în cămine locuiesc alţi studenţi decât cei cărora le-au fost repartizate locuri.

Înregistrare cu camera ascunsă:

Student: Am avut în anul I pe cineva care venise printr-o înțelegere în cameră. Nu știu dacă administrația știa chestia asta, cred că nu știa. Ea îmi tot zicea de o altă persoană care stătea în camera mea, iar eu eram: Cine e ăla?

În Regie, cel mai mare complex de cămine din ţară, funcţionează încă vechea metodă a cumpărării locului de la administrator. O cameră confortabilă, cu baie proprie, costă până la 500 - 600 de euro. Doar şpaga pentru administrator, după cum spun studenţii din anii terminali.

Înregistrare cu camera ascunsă:

Student: Te sfătuiesc să te duci în P18, aia de acolo știu că face manevre. Aia și cea din P17 e la Energetică. M-au ajutat și pe mine. Ea tot mai face niște manevre.

Student: Fii atentă! Faci cum îți zic eu ca să fie bine. Te duci la Facultate. Intri în Facultate, la secretariat. Intri acolo și spui: Îmi cer scuze că vă deranjez, o caut pe .... Am auzit că este șefă de cămin în P4 și îi spui în felul următor: Eu sunt sora și aș vrea să știm sigur dacă prinde cămin sau nu pentru că nu știm sigur dacă intră la buget. Unde m-aș putea interesa, să știu ce-i spun mamei acasă?

Ok! Mă ajută ea?

Da, am vorbit cu ea, i-am spus despre ce e vorba!

Reprezentanţii Facultăţii de Electronică au refuzat să comenteze. Conducerea Facultății de Inginerie și Managementul Sistemelor Tehnologice spune că încearcă să ţină situaţia sub control.

Încercăm să verificăm dacă într-adevăr locuiesc acolo cei pe care noi îi lăsăm, dar este foarte greu pentru că oricând îţi poate spune că este în vizită, că este o rudă. Vom încerca să ținem sub control această parte a cazărilor”, spune Cristian Doician, decanul Facultații de Inginerie și Managementul Sistemelor Tehnologice.

Conform Ministerului Educației, anul trecut, în Capitală, 60.000 de studenți au solicitat un loc în cămin. Doar jumătate dintre ei au obținut cazare. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri