Aviz pentru arestarea lui Marko Attila

Data publicării:
marko attila captura

Acesta este al doilea aviz dat pentru încuviințarea reținerii și a arestării preventive a lui Marko Attila. Prima cerere de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive pe numele deputatului UDMR a fost aprobată la 2 decembrie 2014.

Marko Attila este plecat din ţară încă de la sfârşitul anului trecut şi nu a participat la discuţiile din Comisie. Acesta a fost anunţat, la sediul biroului său parlamentar, în legătură cu discuţia de astăzi referitoare la cererea procurorilor anticorupţie.

„Cu privire la reţinere: 17 voturi pentru reţinere, un vot „nu”, o abţinere şi un vot nul. Cu privire la arestare: 16 voturi pentru arestare, un vot „nu”, zero abţineri şi un vot nul”, a anunţat deputatul PSD Ciprian Nica, vicepreşedintele Comisiei juridice.

Întrebat dacă deputaţii din Comisia juridică au reuşit să ia legătura cu Marko Attila, Ciprian Nica a spus că nu, dar că au fost prezenţi cei doi avocaţi ai acestuia, care au transmis deputaţilor următorul mesaj: „Dânsul se află în Ungaria, comunică cu Parchetul prin avocaţi şi cu avocaţii comunică prin email. Are un mesaj că nu se sustrage reţinerii sau arestării, pentru că vrea să-şi dovedească nevinovăţia”.

Marko Attila este acuzat de trei infracțiuni de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, potrivit DNA. Acuzaţiile formulate pe numele deputatului UDMR sunt în acelaşi dosar în care sunt arestaţi preventiv fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, şi deputatul PNL Theodor Nicolescu.

Marko Attila a făcut parte din comisia care acorda despăgubiri pentru imobile. Anchetatorii susţin că despăgubirile au fost supraevaluate, iar prejudiciul adus bugetului de stat ar fi de 75 de milioane de euro.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri