DNA a descins la Primăria Timișoara

Data publicării:
contracte functionar

Verificările procurorilor DNA vin ca urmare a unor rapoarte ale Curții de Conturi, care susțin că între anii 2008 și 2011, atât Primăria Timișoara, cât și Consiliul Județean Timiș ar fi finanțat ilegal echipa de fotbal Poli Timișoara. Este vorba de 27 de milioane de lei, bani dați de municipalitate echipei de fotbal, în timp ce alți 10 milioane de lei au venit de la Consiliul Județean.

Potrivit contractului de asociere încheiat între autorități și Marian Iancu, acele sume ar fi trebuit folosite exclusiv pentru finanțarea exclusivă a activităților sportive ale echipei de fotbal. Se pare, însă, că o parte din bani au ajuns în conturile finanțelor publice ca urmare a executării silite a datoriilor pe care clubul de fotbal le avea către bugetul de stat, ceea ce reprezintă o încălcare a respectivului acord.

Pe de altă parte, verificările de la Consiliul Județean Timiș au scos la iveală și faptul că deși clubul avea datorii la plata utilităților pentru întreținerea stadionului, contractul nu a fost întrerupt, deși era stipulat acest lucru. Fostul primar al Timișoarei susține că nu știa de existența acestei clauze.

 „Câta vreme la trei controale succesive ale Curții de Conturi, între 2008 și 2010, n-au apărut probleme de legalitate a acelor contracte, ci doar de anumite modalități de plată, care ulterior au fost corectate la indicațiile Curții de Conturi, apreciez că a fost o hotărâre absolut legală, care a întrunit toate avizele, și de oportunitate, și de legalitate”, a declarat pentru Digi24 Gheorghe Ciuhandu, fostul primar al Timișoarei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri