Elena Udrea rămâne în arest

Data publicării:
elena udrea catuse arestata Instanta mediafax-5


ACTUALIZARE 18.20. Elena Udrea rămâne în arest preventiv în dosarul Gala Bute. Ea a fost arestată preventiv în 25 februarie, măsură pe care a contestat-o. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins astăzi contestația fostului ministru.

ACTUALIZARE 13.00. Decizia instanţei în cazul E. Udrea, la ora 18:00.

Urmează cinci ore de aşteptare pentru Elena Udrea. La ora 18 va afla dacă rămâne sau nu în arest preventiv, în dosarul Gala Bute, în care este acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu.

Ea a contestat măsura și a cerut judecătorilor Instanței Supreme înlocuirea acestei măsuri fie cu cercetare sub control judiciar fie cu arest la domiciliu. Magistraţii au audiat-o, au ascultat ce au avut de spus şi procurorii şi au rămas în pronunţare. 

„În dosar nu există decât denunțuri, ne referim strict la capătul de acuzare care i se aduce doamnei Udrea. Pe noi nu ne interesează apărarea pentru ceilalți inculpați, ci doar poziția doamnei Udrea”, a spus avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea. 

Cât despre circuitul banilor descris de către de procurori prin firmele lui Ştefan Lungu, avocatul spune că „se opreşte brusc la Lungu”. „Din momentul respectiv, nu mai e altă probă decât denunţul lui”, a spus avocatul.


Elena Udrea a fost adusă din Arestul Poliţiei Capitalei la instanţa supremă în jurul orei 08.45. Deputatul PMP Elena Udrea a fost arestată pentru 30 de zile, pe 25 februarie, de instanţa supremă, în dosarul "Gala Bute".

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului a contestat decizia, completul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care judecă dosarul urmând să decidă definitiv dacă Udrea rămâne în arest preventiv sau măsura va fi schimbată cu arestul la domiciliu sau cu controlul judiciar.

Mandatul de arestare preventivă pe numele Elenei Udrea a fost emis pentru: infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a contractelor încheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic şi UAT Borsec; infracţiunea de luare de mită în legătură cu plăţile efectuate de Compania Naţională de Investiţii către SC Consmin SA; infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni şi UAT Petroşani; infracţiunea de abuz în serviciu, în legătură cu organizarea "Galei Bute", se arată în decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Totodată, instanţa a respins propunerea DNA în cazul Elenei Udrea în ce priveşte acuzaţiile de tentativă la infracţiunea de folosire de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi infracţiunea de folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Procurorii DNA au pus sechestru asigurător pe mai multe imobile şi pe câteva milioane de lei din averea Elenei Udrea, aceeaşi măsură fiind luată şi în cazul celorlalţi inculpaţi din dosarul „Gala Bute”, declara avocatul Marius Striblea.

Elena Udrea a mai stat în Arestul Poliţiei Capitalei din seara zilei de 10 februarie, când a fost reţinută de procurorii DNA, în ziua următoare ea fiind arestată prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul "Microsoft". În 17 februarie, Elena Udrea a fost scoasă din arest şi plasată în arest la domiciliu, în urma deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a judecat contestaţia deputatului PMP.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri