Elena Udrea, audiată timp de două ore la DNA

Data publicării:
elena udrea ciudata rau

Foto: Facebook

Actualizare 21.25. Elena Udrea a ieșit după aproximativ două ore din sediul DNA.

„Sunt în campanie, am avut o zi plină dar totuși am dorit să vin foarte repede pentru că am înțeles că dosarul trebuie închis”, a explicat Elena Udrea ora târzie la care a fost audiată.

Ea a spus că a fost chemată să explice o procedură, în dosarul legat de contractele încheiate de primarul din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan.

Elena Udrea a arătat că la Ministerul Dezvoltării „era întotdeauna coadă de primari” care solicitau fonduri.

„Toate solicitările, de la orice primar sau președinte de Consiliu Județean, urmau procedura legală. Cei din teritoriu trimiteau solicitări pentru alocări de fonduri din județele lor, iar ministerul, din bugetul pe care îl avea - aveam cam de 20 de ori mai puțini bani decât ne cereau cei din teritoriu, așeza în așa fel încât să acorde cel puțin minimul necesar”, a spus ea.

__________________________ 

Elena Udrea nu a dat mai multe detalii înainte de a intra în sediul DNA. Este însă vorba, probabil, despre primul dosar în care Gheorghe Ștefan a fost pus sub acuzare în legătură cu o serie de contracte încheiate de primăria Piatra Neamț în urmă cu aproximativ trei ani.

Cel mai probabil, această cauză este legată de fonduri primite de primăria din Piatra Neamț de la Ministerul Dezvoltării, în perioada în care ministerul era condus de Elena Udrea. 

Numele lui Gheorghe Ștefan apare în dosarul licențelor Microsoft, ca și cel al lui Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea. Nu se face însă nicio legătură în acest dosar între Elena Udrea și licențele Microsoft.

Surse citate de Digi24 spun că Elena Udrea a fost citată în urmă cu câteva zile, dar amânat de mai multe ori această audiere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri