Interceptări în dosarul medicamentelor. Suspecţii îşi trimiteau reciproc SMS-uri, din dubele poliţiştilor 

Data publicării:
medicamente mfax

Procurorii spun că aceştia au făcut profituri uriaşe din vânzarea unor medicamente care ar fi putut să pună în pericol viaţa pacienţilor. În câteva sute de pagini, procurorii au descris cum funcţiona reţeaua. Investigatorii au interceptat SMS-uri trimise de suspecţi chiar din duba poliţiei, în ziua percheziţiilor.

Aflaţi unul în sediul Parchetului şi celălalt în duba poliţiei, doi dintre suspecţii din dosarul medicamentelor contrafăcute au încercat, prin mesaje, să se pună de acord cu ce vor declara la audieri.

Interceptări în sediul Parchetului

„C.Ş.: Ce valoare e suma din contractul tău?

C.G.: Amândouă, aproape 24. Mi-a ridicat 39.000 de lei. Ieri i-am luat.

C.Ş.: Mi-ai dat în mai 2013, 660.000 de euro. Nu îi interesează facturile, motivația banilor, adevărul trebuie spus”, potrivit referatului de arestare întocmit de procurori.

Acuzaţiile din dosar sunt grave. Prin reţeaua de farmacii se vindeau medicamente expirate şi, posibil, contrafacute. Afacerea ar fi mers câţiva ani fara probleme, timp în care s-ar fi vehiculat milioane de lei. Sumele ar fi fost acoperite de chitanţe false, spun anchetatorii.

Facturi false pentru banii negri

„S.R.: (...) Şi la consultanţă financiară trebuie acte în spate, că altfel dă cheltuiala jos. Facturile să fie de 50.000 aproximativ, deoarece nu bate la ochi”.

Banii erau scoşi în numerar de la câteva bancomate din Capitală. Suspecţii retrăgeau în acest fel sute de mii de euro. Au fost urmăriţi mai multe luni iar procurorii susţin că ar fi transportat diverse pachete şi lăzi frigorifice între farmaciile din lanţ. Medicamentele ar fi fost scoase ilegal din spitalele de stat.

Declaraţia unui inculpat: „Stan Robertino se întâlnea cu aceştia în diferite locuri, prin parcări, aceştia aduceau medicamentele cu sacoşa, fără a avea acte, le luau pur şi simplu din spitale sau scăzăminte din farmacii pe reţete. Am dedus că luau medicamente cu precădere din Spitalul Fundeni, pentru că aveau întâlniri zilnice la Spitalul Fundeni. Nu pot preciza exact cu ce persoane, pentru că erau secretoşi”.

11 oameni sunt acuzaţi de evaziune fiscala şi spălare de bani. Dacă analizele de laborator vor dovedi că substanţele din medicamente au fost expirate sau cotrafăcute, suspecţii pot fi acuzaţi şi că au pus în pericol viaţa pacienţilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri