Irina Truică, audiată la DIICOT

Data publicării:
irina truica furaciune

Cazul care a adus-o în faţa anchetatorilor îl vizează şi pe fostul soţ, acuzat că ar fi primit 15 credite neperformante în valoare totală de 35 de milioane de euro şi nu ar mai fi dat banii înapoi.

În acest dosar sunt cercetate 30 de persoane, printre care foşti sau actuali angajaţi ai BRD. Procurorii spun că banca ar fi fost păgubită cu peste 40 de milioane de euro prin creditele neperformante acordate de la sfârşitul anului 2007. Printre beneficiarii acestor împrumuturi se numără Adrian Sârbu, Sorin Roşca Stănescu şi Elena Udrea.

Averi cu bani din credite obținute ilegal. Nume sonore într-un dosar instrumentat de DIICOT

Irina Truică și fostul soț, Remus, au luat de la BRD, în anul 2008, un credit de trei milioane de euro. Contractul de credit a fost aprobat pe loc de angajaţii de la Agenţia Primăverii. Potrivit unor surse interne, dosarul milionarului a sărit peste analiza de risc, iar terenurile oferite drept garanţie erau supraevaluate. Contractul de credit avea durata de un an şi jumătate. Familia Truică nu a returnat banii în perioada agreată.

În octombrie anul trecut, banca şi-a trimis executorii la Remus Truică să evalueze bunurile milionarului şi să-şi recupereze suma împrumutată. Omul de afaceri a refuzat să vorbească despre modul în care a luat creditul de la bancă. A precizat, însă, că şi fosta lui soţie ar trebui să plătească o parte din suma restantă.

„Sunt ambii soţi semnatari, dar la momentul respectiv doamna Truică a semnat aşa, ca o soţie încrezătoare în soţul ei, fără să citească prea mult”, a spus avocatul Irinei Truică în 2014.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri