Instanţa a decis amânarea unei decizii în dosarul Referendumului

Data publicării:
vot dragnea

Actualizare ora 11.30. Deşi astăzi ar fi trebuit să fie depuse concluziile finale în cazul dosarului Referendumului, instanţa a decis o amânare în acest proces.

Înalta Curte a cerut să reaudieze patru inculpaţi din judeţul Teleorman şi să audieze doi martori care nu au mai dat declaraţii până în prezent.

Decizia a fost luată deşi apărarea celor mai bine de 70 de acuzaţi în acest dosar a considerat că nu este nevoie de o reaudiere.

Instanţa va mai acorda, astfel, două termene de judecată: pe 8 aprilie vor fi audiaţi inculpaţii şi martorii, iar ultimul termen a fost stabilit pentru 22 aprilie.  


Liviu Dragnea a ajuns luni dimineaţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Astăzi, fostul vicepremier ar putea afla pedeapsa cerută de procurorii DNA în dosarul Referendumului.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată pentru fraudarea votului la referendumul de demitere a lui Traian Băsescu, din 2012. În dosarul fraudei la referendum sunt judecate, alături de Liviu Dragnea, alte 74 de persoane. Toate au făcut parte din comisiile electorale a 11 secţii de votare din judeţele Olt, Teleorman, Gorj şi Vrancea.

Procurorii spun că toate aceste persoane, în urma unor indicaţii stricte primite din partea liderului social-democrat, se fac vinovate de „falsificarea, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale și introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri