Marian Vanghelie, un bun creștin - argumentul avocaților pentru a obține eliberarea edilului

Data publicării:
vanghelie bun crestin 1

Avocaţii spun că primarul Sectorului 5 a primit binecuvântarea Patriarhului, iar acest lucru ar trebui să contribuie la eliberarea sa. "Este un slujnic fidel al perceptelor evanghelice" ar fi descrierea pe care capul Bisericii Ortodoxe Române ar fi făcut-o edilului.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe, Preafericitul Daniel, apreciază activitatea depusă de dl. primar din 2007 în renovarea unor biserici din sectorul 5”, susține Cezar Bivolaru, avocatul lui Marian Vanghelie.

Biserica îl contrazice pe apărătorul primarului Sectorului 5 şi spune că astfel de scrisori se trimit către instituţiile care au făcut donaţii. Hârtia prezentată judecătorilor nu ar fi decât un truc ieftin, un soi de manipulare.

Exclus. Biserica nu a trimis astfel de adrese către avocaţi. La mijlocul lui februarie, un avocat a folosit aceeaşi strategie într-un caz la Timişoara. Este o astfel de scrisoare de mulțumire căreia avocaţii i-au deturnat sensul şi o folosesc în pledoaria apărării”, a declarat Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Dar nu este tot ce s-a discutat în ședinţa cu uşile închise de la Înalta Curte. Marian Vanghelie a mai susţinut în faţa instanţei că semnăturile pentru campania electorală din 2014 nu erau pentru Elena Băsescu, aşa cum se precizează în motivarea arestării sale. Prin intermediari, ajutorul ar fi fost dat pentru candidatura lui Mircea Diaconu.

Marian Vanghelie este acuzat de procurorii DNA de luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani. El este arestat de mai bine de o săptămână. Anchetatorii susţin că ar fi acordat contracte preferenţial în schimbul a 20 la sută din fiecare valoare. În acelaşi dosar este cercetată şi iubita sa, Oana Mizil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri