Nicușor Constantinescu: „Sunt arestat ca și cum aș fi cel mai mare infractor al României”

Data publicării:
nicusor constantinescu - captura digi24

ACTUALIZARE 15:00 Procesul a fost amânat pentru 17 decembrie.

_________________

"Nu au nicio probă împotriva mea am venit singur din America. Am fost eliberat prima oară când am fost adus, sunt aceleași acuzații și nu este niciun argument împotriva mea. Sunt bolnav de cancer, nu sunt tratat de cancer și sunt arestat ca și cum aș fi cel mai mare infractor al României. Nu am plătit 4.000 de lei Centrului Militar Zonal, asta e marea acuzație!" a declarat Nicușor Constantinescu la sosire.

Procesul a început la ora 9. Nicuşor Constantinescu a fost adus de la Penitenciarul Rahova cu puţin timp înainte de începerea procesului. El va trebui să le spună judecătorilor care sunt motivele pentru care între 2009 şi 2013 a subfinanţat Centrului Militar Zonal Constanţa.

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că la acea vreme preşedintele Consiliului Judeţean nu a asigurat reparaţiile sediului, piese de schimb şi consumabile pentru sistemele informatice. În plus, a paralizat şi liniile de comunicaţii ale unităţii militare.

Procurorii îl mai acuză pe Nicuşor Constantinescu şi că a încercat de mai multe ori să evacueze instituţia din sediul pe care îl ocupa. Anchetatorii susţin că prejudiciul total provocat Ministerului Apărării Naţionale a fost de peste 67.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri