Ovidiu Tender, condamnat la 11 ani și 4 luni de închisoare

Data publicării:
tender resize -Mediafax Foto-Silviu Matei crop

Actualizare 17.19. Ovidiu Tender a fost condamnat de Tribunalul București la 11 ani și 4 luni de închisoare. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată.

De asemenea, omul de afaceri Marian Iancu a fost condamnat la 13 ani și 8 luni de închisoare.

Condamnările au fost date în dosarul RAFO- Carom, în care cei doi sunt acuzaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit rechizitoriului DIICOT, prejudiciul în acest dosar a fost de 140 de milioane de lei.

Ovidiu Tender a fost trimis în judecată în urmă cu opt ani în acest dosar.

_____________________

Dosarul RAFO-Carom este unul dintre cele mai lungi procese din istoria justiţiei din România, fiind trimis în instanţă în august 2006. Rechizitoriul în acest dosar a fost întocmit de Alina Bica, pe atunci procuror şef birou la DIICOT.

În dosar afaceriștii Ovidiu Tender și Marian Iancu sunt judecați, printre altele, pentru înșelăciune, spălare de bani, abuz în serviciu și constituire a unui grup infracțional organizat. Anchetatorii au stabilit că gruparea de criminalitate constituită de aceştia urmărea obţinerea de fonduri financiare frauduloase a căror sursă urma a fi disimulată prin încheierea unor contracte comerciale nelegale. Infracţiunile au vizat, pe de o parte, încheierea nelegală a unor contracte de cesiune de creanţă şi de garanţie reală mobiliară în raport cu SC Carom SA Oneşti, iar pe de altă parte, relaţiile comerciale nelegale derulate de SC VGB Impex SRL Bucureşti, în raport cu SC Rafo SA Oneşti. În urma acestor fapte, anchetatorii au stabilit că, în perioada 2002-2004, societatea Carom Oneşti a fost prejudiciată cu 1.434, 9 miliarde de lei vechi.

Un nou dosar penal pe numele Alinei Bica. Liviu Dragnea i-ar fi promis funcţia de procuror general. Reacția vicepremierului

Interesant de menționat este faptul că numele lui Ovidiu Tender apare și în dosarul Alinei Bica, fosta șefa a DIICOT. Alina Bica este arestată de o lună în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu în cazul despăgubirilor acordate de ANRP. Potrivit anchetatorilor Ovidiu Tender i-ar fi cerut Alinei Bica ajutorul, adică exact celei care l-a trimis în judecata în dosarul RAFO-Carom, în momentul în care procesul, început acum 8 ani, se apropia de o decizie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri