Percheziții la Primăria Sectorului 5. Marian Vanghelie vrea să sesizeze DNA

Data publicării:
vanghelie -mfax

Sunt 25 de percheziții domiciliare, dar și la Primăria Sectorului 5 legate de modul în care s-au acordat ajutoare sociale. Potrivit procurorilor, s-ar fi constituit o adevărată rețea prin care anumite persoane beneficiau mai rapid de aceste ajutoare sau erau puse pe listă persoane care nu aveau dreptul la aceste fonduri.

„În cursul zilei de 19.12.2014 a fost declanşată o acţiune la care participă procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi 120 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, fiind efectuate 25 de percheziţii în municipiul Bucureşti, inclusiv la o instituţie publică.

Cercetările sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi D.G.P.M.B. – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.
Vom reveni cu informaţii suplimentare, în funcţie de evoluţia cercetărilor”, se arată într-un comunicat.  

Primarul Marian Vanghelie a precizat la Digi24 că este vorba despre fonduri acordate de Consiliul Local, din bugetul Primăriei. Tot primarul a declarat că sunt mandate de aducere pe numele unor directori din Primărie care se ocupau de repartizarea ajutoarelor, dar a dat asigurări că distribuirea de ajutoare nu va fi perturbată. 

„Este vorba despre fonduri ale Sectorului 5, care sunt alocate conform hotărârilor Consiliului Local. Sunt oameni care au pensii sub 500 de lei. Aceste ajutoare se dau de 14 ani, de fiecare dată, fie de Crăciun, fie de Paște, sunt lucruri firești, care s-au întâmplat și se întâmplă”, a explicat Marian Vanghelie. „Știu că nu este nimic ilegal, dar, conform legislației, mă supun acestei percheziții”, a adăugat primarul.

Marian Vanghelie a spus că aceste demersuri au probabil o motivație politică și a anunțat că va face plângere împotriva vicepremierului Gabriel Oprea și a premierului Victor Ponta. „Eu pot să spun că dl Gabriel Oprea și dl. Ponta au avut foarte multe intervenții în justiție”, a declarat Marian Vanghelie la Digi24.

„Cred că suspiciunile anchetatorilor au apărut de când m-am luat de dl Ponta şi de dl Oprea şi dacă mă cheamă un procuror, eu pot să spun că dl Oprea este implicat în foarte multe intervenţii în justiție. Și cu dl Ponta”, a punctat Marian Vanghelie. 

Primarul Sectorului 5 a fost exclus din PSD, la sfârșitul lunii noiembrie.

„Eu sunt la Primărie, sunt cu câțiva avocați, vom face toate diligențele necesare către toate instituțiile care sunt în legătură cu Parchetul General (...) Eu nu am nicio problemă și dacă o să fie cazul și o să simt că ceva nu este în regulă, o să fac chiar o adresă către DNA să preia ei documentele și să le verifice, e cea mai abilitată instituţie pe zona de corupţie, ca să vădă și ei dacă suntem vinovați sau nu suntem vinovați sau sunt supăraţi dl Oprea şi dl Ponta”, a declarat Marian Vanghelie. „Cred că o să fac o reclamație la DNA asupra acestor doi oameni și am să le dau destule informații asupra acestor doi oameni și am foarte multe detalii să dau despre aceste două personaje”, a completat primarul. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri