Parchetul Tribunalului Bucureşti anchetează două morţi suspecte în Penitenciarul Rahova

Data publicării:
parnaie

Primul deces a fost înregistrat pe data de 17 iunie, la Spitalul Penitenciarului Rahova din Capitală. Potrivit reprezentanţilor Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, bărbatul care a decedat avea 62 de ani şi era internat în unitatea medicală a unităţii de detenţie, fiind cunoscut cu afecţiuni medicale.

„Ca în fiecare caz de deces, a fost anunţată familia, a fost informat judecătorul de supraveghere activă şi sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti”, a declarat miercuri, pentru News.ro, Carmen Usoiu, ofiţer de presă al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Cel de-al doilea deces a fost înregistrat în 24 iunie, fiind vorba despre un bărbat de 48 de ani care se afla de un an în detenţie. Şi în acest caz, reprezentanţii penitenciarelor susţin că era vorba despre o persoană cunoscută cu afecţiuni medicale. Bărbatul a acuzat o stare de rău în secţia de deţinere, iar cadrele medicale ale Spitalului Penitenciar Rahova au încercat să-i acorde primul ajutor, însă acesta nu a răspuns la manevrele de resuscitare şi a fost declarat decesul. Şi în acest caz a fost făcută o sesizare către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti care a deschis un dosar de cercetare pentru moarte suspectă împreună cu ofiţerii Serviciului Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei.

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor nu au putut preciza cu ce afecţiuni medicale erau cunoscuţi cei doi bărbaţi.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, în rapoartele de necropsie ale medicilor legişti nu au fost consemnate urme de violenţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri