Patronul FC Petrolul Ploieşti a fost reţinut

Data publicării:
jandarmerie masina ploiesti

Procurorii DIICOT au percheziţionat sediul administrativ al FC Petrolul Ploieşti, de unde au ridicat mai multe documente. Anchetatorii au verificat şi locuinţa lui Dan Capră, patronul şi preşedintele Consiliului de Administraţie, pe cea a lui Nicolae Capra, administrator şi acţionar, şi pe cea a lui Marius Bucuroiu, directorul general al clubului.

Înainte de prânz, finanţatorul lupilor galbeni a fost adus la DIICOT împreună cu soţia sa. La scurt timp, a ajuns şi Marian Bucuroiu. El a fost mâna dreaptă atât a foştilor finanţatori cât şi a lui Dan Capră.

Potrivit procurorilor, în ultimii doi ani, suspecţii au spălat bani prin firme fantomă. Prejudiciul este de aproape 15 milioane şi jumătate de euro.

Grupul infracţional a creat câteva firme fantomă care au emis documente fictive către mai mulţi agenţi economici, aceştia înregistrându le în evidenţa contabilă, plătind contravaloarea facturilor, însă mărfurile nu au circulat. Este vorba despre un circuit fictiv de fier vechi, produse farmaceutice şi prestări servicii fictive, spun anchetatorii.

Afacerea ar fi pornit înainte ca fraţii Capra să preia clubul Petrolul, în 2012. În plus, „sumele obţinute din relaţiile fictive au fost folosite de membrii clubului Petrolul şi pentru finanţarea ulterioare”, adaugă procurorii.

În total, 28 de persoane au fost aduse de mascaţi la audieri la sediul DIICOT Ploieşti. 19 suspecţi, în frunte cu liderii clubului, urmaţi de oameni din afaceri din Constanţa, Bucureşti, Brăiala şi Giurgiu, dar şi nouă martori. Cei din urmă sunt angajaţi ai sediului administrativ.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri