Procurorul din Vaslui acuzat de trafic de influenţă a fost arestat

Data publicării:
procuror 1

Vasile Şelaru, procurorul din Vaslui care i-ar fi cerut bani şi o vacanţă pe litoral unui om de afaceri, a fost arestat pentru 30 de zile. Este doar una dintre acuzaţiile care l-au trimis în arest.


La sfârşitul anului 2013, motivând că are influenţă asupra mai multor magistraţi din judeţul Iaşi, procurorul i-a promis unei persoane că va interveni pentru soluţionarea unei cereri de recurs. În acest context, el i-a cerut cu împrumut persoanei respective suma de 13.000 lei, se arată în rechizitoriul procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

După aproximativ trei săptămâni, procurorul a restituit suma de 5000 lei, iar diferenţa de 8000 lei ar fi fost păstrată pentru continuarea demersurilor promise.

Procurorii DNA mai spun că, în 27 mai 2014, Vasile Şelaru a cerut 700 de lei pentru a face rost de cererea de avizare necesară unei firme de pază.

Anchetatorii notează de asemenea că, în 29 mai 2014, Şelaru i-a promis unei persoane că va interveni pe lângă un procuror de la Parchetul Judecătoriei Bârlad în schimbul unei vacanţe.

Vasile Şelaru lucrează la Parchetul Tribunalului Vaslui ca procuror criminalist si are o vechime de 18 ani în magistratură.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri