INTERCEPTĂRI. Dosarul lui Adrian Duicu: Şeful Poliției a fost chemat la Guvern de şeful de cabinet al premierului

Data publicării:
toba crop

Petre Tobă, şeful Poliţiei Române a fost sunat să vină la Guvern de către Vlad Stoica, şeful cancelariei primului ministru. Petre Tobă a avut cu acesta o discuţie de 21 de secunde. Imediat după aceasta, Adrian Duicu i-a transmis un mesaj șefului IJP Mehedinți, Constantin Ștefan Ponea, căruia i-a comunicat că „s-a rezolvat” şi că Petre Tobă a fost chemat la Guvern, se arată în rechizitoriu.

Potrivit rechizitoriului, în data de 13 iulie 2013, Adrian Duicu, aflat în sediul Guvernului, l-a sunat pe Ștefan Ponea şi a spus că aşteaptă să intre la premierul Victor Ponta, unde s-ar fi aflat deja ministrul de Interne.  

Ponea Constantin Stefan: Alo?

Duicu Ioan-Adrian: Sunt aici, în cabinet.

Ponea Constantin Ştefan: Să trăiţi domn' preşedinte.

Duicu Ioan-Adrian: Aştept să vină. M-auzi? E ministru' tău înăuntru.

Ponea Constantin Ştefan: Păi, vorbim după aia, când puteţi dumneavoastră, că nu ştiam pe unde sunteţi. De aia...

Duicu Ioan-Adrian: Nu. Sunt aicea, în cabinet, aştept să intru. Şi e ministru' tău înăuntru, zic. Ministru' tău e aici, înăuntru.

Ponea Constantin Ştefan: Da.

Duicu Ioan-Adrian: Da?

Ponea Constantin Ştefan: Sunteţi bine, da?

Duicu Ioan-Adrian: Da. Da. Aştept aici...

Ponea Constantin Ştefan: Bine.

Duicu Ioan-Adrian: Bun.

Ponea Constantin Ştefan: Să trăiţi.

După ce l-a anunțat pe Ștefan Ponea că șeful Poliției a fost chemat la Guvern, Adrian Duicu a vorbit cu un apropiat al său, Ionel Georgescu, fost director al Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul MAI, despre același subiect.

Peste alte 10 minute, la ora 11.11, Duicu Ioan-Adrian a purtat o discuţie telefonică cu Georgescu Ionel (persoană apropiată lui Duicu Ioan-Adrian, fost Ministerului Afacerilor Interne), confirmându-i şi acestuia faptul că Tobă Petre fusese chemat la sediul Guvernului României, potrivit Mediafax, care citează rechizitoriul procurorilor.

Ionel Georgescu: Da, domn' preşedinte?

Duicu Ioan-Adrian: Ştii? Trebuia să mă duci tu în partea ailaltă pe mine...aicea că am vorbit o dată şi aştept să vină şi omu' ălălalt, care trebuia să mergem în partea cealaltă.

Ionel Georgescu: Am înţeles.

Ionel Georgescu: Da.

Duicu Ioan-Adrian: Şi l-a chemat încoace.

Ionel Georgescu: Da. Îhî. Perfect.

Duicu Ioan-Adrian: L-a chemat încoace.

Ionel Georgescu: Bine.

Duicu Ioan-Adrian: Înţelegi?

Ionel Georgescu: Da. Da. Nicio problemă. Sunt acia.

Duicu Ioan-Adrian: Aştept acuma să vină şi mai intru o dată la dânsu', după aia.

Ionel Georgescu: Ok. Bine.

Duicu Ioan-Adrian: Bine. Bun.

După întâlnirea cu Petre Tobă, Adrian Duicu l-a sunat pe Ștefan Ponea pentru a-i comunica rezultatul discuțiilor.

Ponea Constantin Ştefan: Alo?

Duicu Ioan-Adrian: Şefu'? Ce faceţi, şefu'?

Ponea Constantin Ştefan: Am răspuns mai târziu că am ieşit... eram dincolo, în sală.

Duicu Ioan-Adrian: Sunteţi cel mai mare şmecher!

Ponea Constantin Ştefan: Eu?!

Duicu Ioan-Adrian: Da!

Ponea Constantin Ştefan: (Râde) ...

Duicu Ioan-Adrian: Sută la sută!

Ponea Constantin Ştefan: Ei! Sunt?!

Duicu Ioan-Adrian: Un sfert de oră, în birou' oval, s-a vorbit despre familia dumneavoastră! ...

Ponea Constantin Ştefan: Eu mă bucur dacă mă apreciază şi pe mine preşedintele de la Mehedinţi, în rest... n-am nicio treabă!

Duicu Ioan-Adrian: Da? Deci, o cunoaşte pe soţie, şefu' tău, TOBĂ. Au avut nişte acţiuni împreună la Craiova.

Ponea Constantin Ştefan: Da. Păi şi pe la Mehedinţi a fost.

Duicu Ioan-Adrian: Da. Da. O ştie bine. Ştia unde vrea să se ducă. Ţie ţi-a rezervat director adjunct la Ordine Publică şi-l ţine până te hotărăşti tu să pleci acolo. Şi am spus: Domne', nu pleacă acuma de-aicea. Iasă o promoţie de absolvenţi noi acuma, pe 28, din care o să-ţi dea un număr mai consistent de oameni acia, la Mehedinţi. Să-i faci raportu' ăla cu Ianoşi, fără niciun fel de problemă.

Ponea Constantin Ştefan: Îhî.

Duicu Ioan-Adrian: Aşa. Îl suni tu şi o să vezi cam cum...

(...)

Duicu Ioan-Adrian: Vin astăzi. Da. E ok şi cu partea cealaltă. Absolut ok! (Duicu Ioan-Adrian face referire la numirea Elisabetei într-o funcţie de conducere la o unitate de parchet din Bucureşti)

Ponea Constantin Ştefan: Păi, asta mă interesează cel mai...

Duicu Ioan-Adrian: Aboslut ok! Absolut ok! Pentru că ţi-am spus ... subiectu' a fost şi... (Duicu Ioan-Adrian face referire la faptul că în timpul vizitei sale la sediul guvernului s-a discutat şi „subiectul” privind-o pe Ponea Elisabeta) când venii cu treaba asta, zic: Este soţia... A! Da. Ştia subiectu' de ea, că vrea să vină la Parchetu' General, că la DNA, a avut o problemă şi că n-a pus-o acolo. Ştia tot TOBĂ! Tot ştie! Absolut tot ştie! Că zice că ţi-a dat un număr mai mare de oameni şi anu' trecut... ţi-a dat mai mulţi oameni.

Ponea Constantin Ştefan: Păi, da. Da' n-a fost atât de mare.

Duicu Ioan-Adrian: Păi, da. Da' a zis că au fost cincizeci de oameni ... din promoţie... sau nu ştiu cum dracu' a zis. Cincizeci de oameni pe toată România şi ce înseamnă aia la...

Ponea Constantin Ştefan: Î! Nu. Eu am avut înainte o relaţie bună. După aia, cred că din cauza lu' domnu' Stănişoară... mi-a stricat-o cu domnu' Tobă.

Duicu Ioan-Adrian: Mă, tu n-auzi ce-ţi spun?! Să vezi ce relaţie ai de-acum încolo!

(...)

Duicu Ioan-Adrian: Da, mă. Da. N-auzi? Ştia absolut tot vis-a-vis de tine! Tot!

Ponea Constantin Ştefan: Asta-i bine. Da' sper că nu mă ştie de rău.

Duicu Ioan-Adrian: Nu. Nu. Nu. Eşti dubios, atâta mi-a spus. Eşti dubios, eşti... şi foarte reticent, eşti aşa... tot timpu' tu ai o problemă.

Ponea Constantin Ştefan: (Râde) ...

Duicu Ioan-Adrian: Dubios, nu în sensu' că faci prostii. Înţelegi? Dubios în sensu' că eşti dificil. Dificil e mai bun termenu' decât dubios

Ponea Constantin Ştefan: Aha. Sunt suspicios.

Duicu Ioan-Adrian: Dificil. În zona asta a fost. Dificil. Şi exemplu' cu dificilu' a fost de la plecatu' tău că ţi-a asigurat postu' de directoru' adjunct la Ordine Publică şi nu te-ai dus. Şi... „Cum să se ducă, bă?! Că ce să facă pe-aci? Vine gură-cască?! Aia rămâne acolo şi el gură-cască prin Bucureşti?! Ce să facă?! Îşi crea o problemă şi mai mare cu soţia decât o avea! Că zicea că se rezolva pentru el şi...” Ţi-am spus... toată discuţia asta era acolo, nu era în altă parte. Înţelegi?", potrivit interceptărilor prezentate în rechizitoriu.

Președintele suspendat al Consiliului Județean Mehedinți, Adrian Duicu, și șeful IJP Mehedinți, Constantin Ștefan Ponea, au fost trimiși, luni, în judecată. 

Adrian Duicu este acuzat de procurorii DNA că făcea trafic de influență chiar din cabinetul premierului. Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Mehedinţi, trimis în judecată pentru opt infracțiuni de corupție, se află deja în arest preventiv. 

Alături de Adrian Duicu și Ștefan Ponea au mai fost trimise în judecată alte șase persoane, inclusiv jurnalistul Andrei Bădin. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri