Tentativă de atentat mafiot la adresa unui procuror din Olt

Data publicării:
masina

Majoritatea dosarelor instrumentate de procurorul Marin Lia au cauze economice şi niciunul nu a fost controversat.

Cel mai cunoscut dosar de care este legat însă numele procurorului îl vizează pe vicepreședintele Consiliului Județean Olt, acuzat de ucidere din culpă.

În această cauză, magistratul a schimbat încadrarea juridică a faptei de două ori în 24 de ore. Tot procurorul Lia a instrumentat și dosarul în care un primar din Olt era acuzat de distrugere.

Marin Lia a fost ofiţer la Serviciul de Investigare a Fraudelor Olt până 2011, când a luat concursul de intrare în corpul magistraților.

În decembrie, anul trecut, procurorul Marin Lia pleca de acasă, din comuna Corabia, spre serviciu, în Slatina. După nici 50 de metri şi-a dat seama că nu are frâne.

„La unitatea service unde am dus maşina mi s-a spus că este furtunul de frână secţionat”, spune Marin Lia, procuror.

„Se poate interveni oriunde, în fața blocului, în curte. Un personaj suplu poate intra sub mașină și cu un cuțit retează furtunele. În acest caz, sistemul de frânare e total ineficient și prima acționare a pedalei de frâna... din păcate pot interveni accidente”, explică Eugen Grigoriu, inginer.

Cum și-a dat seama că cineva a încercat să-l omoare, procurorul a depus o plângere la poliţie. Expertiza tehnică a stabilit că, într-adevăr, la mijloc a fost o mână criminală.

„Poliţiştii au întocmit acte premergătoare şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii de distrugere. Până în prezent nu au fost identificaţi autorii”, declară Claudia Radu, purtător de cuvânt IPJ Olt.

Cazul procurorului Marin Lia nu este singular în rândul magistraţilor. Anul trecut, preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România, judecătoarea Gabriela Baltag a descoperit că frânele maşinii sale fuseseră tăiate.

În 2010, o roată de la maşina judecătoarei Mona Pivniceru s-a desprins în timpul mersului. Expertiza a stabilit de asemenea că a fost vorba despre un atentat la viaţa magistratei. Niciunul dintre răufăcători nu a fost prins deocamdată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri