Un fost avocat a păcălit zeci de persoane

Data publicării:
avocat captura - 29 iulie

O femeie în vârstă de 80 de ani este una dintre victimele falsului avocat. De 16 ani se plimbă prin instanţe încercând să îşi recupereze o locuinţă. Într-una din zilele în care a mers la tribunal să depună o contestaţie, bărbatul a abordat-o şi i-a spus că o poate ajuta.

„Mi-a cerut opt milioane. Eu nu am avut decât patru şi i-am arătat. I-am zis, măi, cu două plătesc facturile, unul îţi dau ţie şi unul să îmi rămână mie. A pus mâna pe bani şi a ieşit afară. Mă doare sufletul şi îmi vine să plâng câţi bani am cheltuit cu acest proces”, declară bătrâna.

Sunt mii de lei pe care bărbatul i-a făcut de pe urma oamenilor naivi. Mereu îşi alegea victime din rândul bătrânilor sau a femeilor singure, care aveau pe rol procese de partaj. Când se vedea cu banii în portofel, uita de clienţi şi nu mai răspundea la telefon.

În 2013 bărbatul a fost exclus din Baroul Bucureşti pentru că vreme de doi ani nu şi-a plătit taxele lunare. A rămas, însă, cu parafa de apărător în faţa legii, astfel că i-a fost uşor să îşi convingă victimele că este avocat cu acte în regulă. Zeci de oameni au crezut în el şi i-au dat bani pentru servicii juridice fictive.

„Folosea şi documente cu înscrisuri oficiale care îi atestau calitatea şi cu acestea încerca să dea o nuanţă de credibilitate pentru a fi abordat în continuare de victime”, a declarat pentru Digi24 Bogdan Ghebaur purtător de cuvânt Poliţia Capitalei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri