Darius Vâlcov l-a denunțat pe Vasile Blaga la DNA. Reacția copreședintelui PNL

Data publicării:
blaga

Actualizare 19.10: Vasile Blaga a avut o primă reacție, la Digi24, cu privire la afirmațiile făcute de Darius Vâlcov în fața anchetatorilor.

„Este o minciună sfruntată. Niciodată nu am avut niciun fel de discuţie de acest fel cu domnul Darius Vâlcov, cu altcineva din Primăria Slatina sau cu un alt reprezentant al unei alte administraţii din ţara asta. Niciodată nu am avut discuţii, condiţionări pentru astfel de contracte. De fapt, aceste contracte nici nu erau la Ministerul Dezvoltării, în 2009, când eram eu ministru. N-am avut niciodată o intervenţie în favoarea unei firme”, a spus Vasile Blaga, la Digi24.

Întrebat de ce crede că Darius Vâlcov a făcut aceste declarații, Vasile Blaga a răspuns: „Este într-o situaţie delicată într-adevăr. Cine ştie ce speră...”


Tehnologica Radion, firma deținută de Theodor Berna, este firma despre care Darius Vâlcov spune că este controlată de Vasile Blaga prin intermediul fiicei sale.

Tot în rechizitoriul prin care Darius Vâlcov a fost trimis în judecată se arată că în anul 2009 el ar fi fost chemat la sediul central al PDL și acolo Vasile Blaga i-ar fi transmis să aloce toți banii necesari firmei Tehnologica Radion pentru acele contracte care erau în desfășurare în județul Olt.

Toate aceste lucruri ar fi avut loc pe vreme când Darius Vâlcov era primar al Slatinei și făcea parte din PDL.

De asemenea, în documentele procurorilor trimise către instanță se mai arată că, într-o discuție pe care ar fi avut-o Vasile Blaga cu un alt constructor, co-președintele PNL i-ar fi spus acestui om de afaceri care și-ar fi dorit să câștige și el contracte de lucrări publice în județul Olt că nu va putea să câștige acele licitații pentru că toate sunt destinate companiei Tehnologica Radion.

Procurorii vorbesc și despre un test poligraf la care ar fi fost supus Darius Vâlcov, care arată că fostul ministru a recunoscut că Vasile Blaga este cel care l-a pus în legătură cu omul de afaceri Theodor Berna.

Theodor Berna apare în dosarul lui Darius Vâlcov ca fiind cel care ar fi câștigat o serie de licitații în județul Olt, dar și cel care ar fi plătit un așa-zis comision de 20% din valoarea contractelor câștigate.

Citiți și
Darius Vâlcov a fost trimis în judecată
VIDEO. Ginerele lui Vasile Blaga, adus cu mandat la audieri, într-un dosar de evaziune fiscală

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri