Amnistiere fiscală extinsă pentru toți bugetarii. Rovana Plumb: „Când vom ști numărul de bugetari îl vom comunica... Avem toate cifrele”

Data publicării:
rovana plumb - capturaa

Rovana Plumb, ministrul Muncii și Protecției Sociale, a declarat că Guvernul susține modificările care au fost aduse legii amnistiei fiscale de către senatori.

Sper ca și Camera Deputaților, prin comisie și în plenul ei, să adopte aceste proiecte de legi prin care ajutăm mămicile și bugetarii”, a spus Rovana Plumb.

Rugată să enumere categoriile de bugetari pentru care a fost extinsă această amnistie fiscală, Rovana Plumb a răspuns că este vorba despre „toți cei care activează în sectorul bugetar care au primit anumite sporuri în baza unui contract colectiv de muncă, care la momentul intrării în aplicare a legilor făcute de către Boc prin care s-au tăiat salariile, s-au tăiat aceste sporuri, erau încă în vigoare”.

Guvernul Ponta numai în 2014 plătește 2 miliarde de lei ca urmare a măsurilor aberante luate de către guvernele Boc, iar la acestea se adaugă hotărârile judecătorești pentru care s-au constituit debite de către Curtea de Conturi pentru nerespectarea acestor prevederi în ceea ce priveșt acordarea de sporuri”, a menționat ministrul.

Întrebată dacă are o estimare despre câți oameni se încadrează în aceste noi prevederi, Rovana Plumba a răspuns: „Ministerul Muncii, în momentul de față, poate să vă spună că este vorba de o sumă de 300 de milioane de lei. Nu este vorba de returnare, este vorba de amnistierea fiscală a debitelor constituite prin decizia Curții de Conturi la nivelul sectorului bugetar. M-ați întrebat câți bugetari, în momentul de față Ministerul Muncii are doar cuantumul debitelor constituite. În momentul în care vom ști și numărul de bugetari îl vom comunica. Există o analiză între ministerele Muncii și Finanțelor”.

Rovana Plumb a spus că cele 300 de milioane de lei nu au nicio influență asupra bugetului, deoarece nu au fost prevăzuți ca venituri pe anul 2014.

Salariile și pensiile se vor plăti în continuare. Vreau să asigur că de la 1 ianuarie 2015 se vor plăti pensiile majorate”, a spus ea.

Întrebată de ce Guvernul a luat această măsură înainte să aibă toate cifrele, Rovana Plumb a răspuns: „Avem toate cifrele”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri