Cristian Tudor Popescu: Cine verifică corectitudinea alegerilor din PSD?

Data publicării:
ctp

Alegerile interne de PSD au o miză mare, cu rezultatul referendumului „domnul Dragnea se întronizează”, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu, adăugând că „din acest moment, domnul Dragnea este imperatorul PSD”.

Tot ce vom vedea duminică e ritualul prin care este uns domnul Dragnea. Vor veni... numai oamenii paralizați la pat, membrii de partid pe moarte sau chiar... deși, în legătură cu cei morți, n-aș băga mâna-n foc. S-ar putea ca domnul Dragnea, prin magia pe care i-o știm din 2012, să-i aducă și pe ăștia la vot. Toți vor veni acum! Ne găsim exact în situația din 2012 cu referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu”, a mai spus jurnalistul, exemplificând cu faptul că neparticiparea la referendumul din 2012 era un vot în sine.

Vă imaginați vreun membru PSD care nu merge la vot? Vine șeful de organizație, îi știe pe toți pe nume. Cum să lipsești? Sau să vii acolo și să anulezi un buletin de vot? Oricum, important e cine numără voturile, da? Se rezolvă! De altfel, în situația asta cine verifică corectitudinea alegerilor? Măcar la referendumul din 2012 erau observatori ai altor partide. Prin urmare vom avea peste 90%, probabil, pentru plauzibilitate nu chiar 100%. Acesta este exercițiul de putere al domnului Dragnea”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul consideră că Liviu Drangea va conduce PSD mulți ani de acum încolo, meționând că „partidului nu i-au plăcut deviațiile astea spre chestii democratice”.

Îmi amintesc, în 2004, când s-au apucat să-și fure propriile alegeri. PSD-ul! Alegerile interne! Și pe alea le-au furat! Aveau un tic nervos în direcția asta, le-a scăpat mâna. Râdem noi, râdem, dar e cam galben râsul ăsta. Domnul Dragnea este o apă adâncă, care sapă, sapă foarte puternic. O să vedem multe”, a punctat el.

Social-democraţii din toată ţara se pregătesc de alegeri interne. Duminică, cei peste 500.000 de membri de partid sunt aşteptaţi să voteze, în filialele din care fac parte. Un scrutin fără surprize - pe buletinul de vot este înscris un singur nume: cel al lui Liviu Dragnea. Totuşi, cursa electorală este mai mult decât un test politic. PSD declanşează acum cea mai amplă cercetare sociologică realizată vreodată de un partid din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri