Curtea Constituțională a respins contestațiile privind nelegalitatea candidaturii lui Victor Ponta

Data publicării:
augustin zegrean -Mediafax Foto-Andreea Alexandru


Actualizare 21:50: Aceste două sesizări care au fost depuse cu privire la candidatura lui Victor Ponta au fost respinse cu majoritate de voturi de judecătorii CCR după aproximativ o oră de ședință pentru că nu au fost invocate motivele care să justifice împiedicarea candidaturii lui Victor Ponta.

Una dintre sesizări se referea la dubla ipostază a lui Victor Ponta, cea de premier și cea de candidat la președinția României, iar cea de doua se referea la faptul că PSD nu ar fi respectat regulile statutare cu privire la desemnarea candidatului.

Augustin Zegrean a afirmat că mai există o contestație, la Biroul Electoral Central, însă nu se știe pâmă la această oră pe care dintre candidați îl vizează.  

Au fost două contestații, formulate de doi cetățeni care au anumite nemulțumiri. Niciunul nu a invocat motive care să justifice o astfel de contestatie, care să împiedice candidatul la care ei se refereau. Motivele care pot împiedica sunt prevăzute în lege și în Constituție, deci contestațiile au fost respinse”, a spus Augustin Zegrean, preşedintele CCR, duminică seară.


Verificăm toate contestaţiile”, a spus preşedintele Curţii Constituţionale, la intrarea în sediul instituţiei.

Augustin Zegrean a explicat că o contestaţie de acest fel înaintată Curții trebuie dezbătută chiar dacă în ea nu sunt reclamate aspecte ce ţin de prevederile legale privind candidatura pentru Cotroceni.

Preşedintele CC a mai spus că la judecarea celor două contestaţii faţă de candidatura lui Victor Ponta vor participa şase sau şapte dintre cei nouă membri ai plenului CC, în condiţiile în care doi dintre aceştia sunt plecaţi în străinătate.

Cele două contestaţii au fost depuse, sâmbătă seară, de „două persoane fizice, în nume propriu”, scrie Mediafax.

Conform Legii nr. 370/2004 pentru alegerea preşedintelui României, CC soluţionează astfel de contestaţii în termen de cel mult două zile de la înregistrarea lor. Hotărârile Curţii sunt definitive, se comunică de îndată Biroului Electoral Central şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, şi-a depus, miercuri, la Biroul Electoral Central, dosarul de înregistrare a candidaturii pentru alegerile prezidenţiale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri