Dilemele parlamentarilor: Cât de sănătoasă este berea pe care o beau românii, cum salvăm albina carpatină sau cu cât contribuie femeile la bugetul ţării

Data publicării:
parlament

Deputatul PNL Andreea Paul a reuşit să adreseze aceeaşi întrebare pentru nu mai puţin de 25 de instituţii ale statului. Unele i-au răspuns, altele nu. A vrut să ştie care este avuţia naţională a României.

Andreea Paul, deputat PNL: „Cel mai grav este răspunsul pe care l-am primit de la Ministerul Finanţelor şi Institutul Naţional de Statistică unde se recunoaşte că nu există în prezent o evaluare a avuţiei naţionale.”

Deputatul a mai avut o curiozitate şi anume cu cât contribuie femeile din România la Produsul Intern Brut. Pe colegul său de Parlament, deputatul UNPR Dumitru Niculescu, l-a frământat altceva: cât de sănătoasă este berea pe care o beau românii. Aşa că s-a gândit să îl întrebe pe preşedintele ANSVSA dacă garantează pentru această bere.

Un alt deputat, o altă nelămurire. Mihăiţă Găină a vrut să ştie, direct de la ministrul agriculturii, ce face pentru a proteja albina carpatină, aflată, susţine parlamentarul, pe cale de dispariţie.

Toma Petcu, reporter Digi 24: „În toate instituţiile statului există oameni plătiţi pentru a da răspunsul parlamentarilor. Există zeci poate sute de oameni care muncesc să le răspundă parlamentarilor la aceste întrebări. Numai anul acesta parlamentarii au adresat nu mai puţin de 1700 de întrebări şi interpelări iar anul trecut peste 3.800.”

Deputatul de diaspora Aurelian Mihai spune că, din cauza zgomotului oamenii nu înţeleg mesajele sonore din aeroport şi îl întreabă pe ministrul transporturilor daca nu s-ar putea afişa mesajul şi în scris pe monitoare.

Aurelian Mihai, deputat diaspora: „Eu consider că dacă folosim mai mult mesajele vizuale şi pe cele audio, în cazul acesta, megafonia aeroportului, cred eu că este o chestiune destul de benefică.”

Iar curiozităţile nu se opresc aici. Un ales a vrut să ştie de ce nu se repară o stradă din Iaşi iar altul de ce unele muzee nu au pază în timpul zilei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri