Gafele politicienilor

Data publicării:
dan sova RESIZE-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu


Dan Șova, proaspăt suspendat din funcția de purtător de cuvânt al PSD, are trecută în CV o licenţă în istorie. Nu pare să fi învăţat prea mult pentru ea.

În 2012 a negat pogromul de la Iași, spre indignarea istoricilor, indiferent de culoarea politică: „Pe teritoriul României, niciun evreu nu a avut de suferit și asta s-a datorat lui Antonescu”.

PSD și-a cerut scuze, iar Victor Ponta l-a pedepsit cu 5 zile de reeducare la Washington, la Muzeul Holocaustului.

Şi actualul purtător de cuvânt al partidului face declaraţii discutabile. Gabriela Firea l-a criticat pe Klaus Iohannis, pentru că acesta nu are copii: „Klaus Iohannis a fost profesor. A avut contact constant cu copiii, dar ne spune astăzi tuturor părinţilor din România că în timp ce ei investesc în educaţia copiilor lor, domnia sa preferă personal să investească în imobiliare”

„Rep.: Profesori, învățători, educatori se întreabă, uitându-se la dumneavoastră, domnule, eu cu ce am greșit? De ce nu am reușit ca prin muncă cinstită, ca domnul Iohannis, să am 6 case.

K. Iohannis: Ghinion!

Rep.: Au ghinion?

K. Iohannis: Eu am ghinion!”, declarat Klaus Iohannis la gândul.info.

Ghinion curat, de a nu înţelege accentul preşedintelui, potrivit propriilor explicatii pare să fi avut şi Victor Ponta... la Cotroceni, în discuţia despre MTO.

Pe unii politicieni, gafele făcute îi urmăresc peste ani. Rozalia Biro, de la UDMR, a pierdut funcţia de Ministru al Culturii pentru că mai demult a încurcat cerșetorii cu bipezii. Slabele cunoştinţe de limba română au determinat-o să spună, la un post de radio, că nici o familie din România nu are copii bipezi.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri