Kelemen Hunor: „Trebuie să-i liniștim pe români: noi nu vrem să luăm nimic!”

Data publicării:
kelemen hunor - fb 2

„Niciodată nu găsești un moment prielnic pentru astfel de dezbateri. Noi am venit cu acest proiect de lege, dar de fapt este o temă de dezbatere, într-o astfel de perioadă oamenii sunt și mai atenți. Trebuie să ducem mai departe acest proiect. Maghiarii din România așteaptă niște garanții instituționale pentru a păstra identitatea națională.

Cunoaștem prejudecățile românilor. Când vorbim de autonomie, prima dată omul se gândește la pământ și la teritoriu și crede că vrem să-l luăm. Nu, nimic nu vrem să luăm. Acest statut prevede clar „doar în interiorul statului indivizibil” și nu în afara. Și noi trebuie să-i liniștim pe români, că de fapt noi nu vrem să luăm nimic. Nu vrem să facem rău României”, a spus Kelemen Hunor la Digi 24. 

Candidatul UDMR la Preşedinţie, Kelemen Hunor, a explicat de asemenea că și maghiarii din România au câteva temeri.  „Undeva, prin alte mijloace decât în perioada lui Ceaușescu, se continuă politica de asimilare. Se poate pierde limba, se pot pierde elemente din cultură și se întâmplă o asimilare mult mai sofisticată decât în anii lui Ceaușescu. Și oricine vrea să păstreze identitatea națională”, a completat candidatul UDMR la prezidențiale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri