Lia Olguța Vasilescu se apără în scandalul în care este acuzată de plagiat

Data publicării:
olguta vasilescu mfax

Actualizare 14.45: Preşedintele Comisiei de Etică a Universităţii Bucureşti, Marian Popescu, a declarat, în direct la Digi24, că Lia Olguța Vasilescu are tot dreptul să își expună punctul de vedere.

"Noi nu am făcut decât să comunicăm Consiliului unele abateri. Ce știu e că referatul pe care Comisia de Etică l-a cerut examinează punct cu punct situațiile care nu sunt conforme cu normele academice. Există și referință la un capitol, al 7-lea. Consiliul de Etică va putea examina ce e în referat și va trage singur concluziile." a declarat Marian Popescu.


Primarul Craiovei a susținut o conferință de presă în care a prezentat mai multe documente menite să demonstreze că nu a copiat lucrarea de doctorat.

"Azi am fost informată de presă că există suspiciuni în lucrarea mea. Acest sociolog nu a fost deloc sau foarte puțin cercetat. M-am înhămat inclusiv la traducerea lui Paretto. Înțeleg că această doamnă despre care nu am auzit, Cosmina Rughiniș, care spune că o parte e plagiat. Acest 7% te duce la un link – ce credeți că e acest link? Rezumatul tezei mele de doctorat. Te trimite tot la teza mea de doctorat, scrisă tot de mine. Cei 7% îmi aparțin tot mie. (...) Dacă această doamnă nu a făcut o gafă de gâgă, a făcut-o rău intenționat. O voi da în judecată." a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Lia Olguța Vasilescu, suspiciuni de plagiat

Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti s-a autosesizat în cazul tezei de doctorat cu titlul „Contribuţia lui Vilfredo Pareto la dezvoltarea sociologiei moderne”, susţinută de Olguţa Vasilescu în 2007, la Facultatea de Sociologie.

„Comisia a luat în discuţie acest caz în 2013, dar nu a fost în măsură atunci, din motive obiective, să se pronunţe”, arată Universitatea Bucureşti în sesizarea trimisă, în 18 decembrie, Consiliului Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvolării Tehnologice şi Inovării.

Comisia a precizat că a solicitat un referat de expertiză privind suspiciunea de plagiat în cazul tezei de doctorat a Olguţei Vasilescu.

„Referatul a fost realizat de către dna. conf. univ. dr. Cosmina Rughiniş, de la Facultatea de Sociologie. Referatul demonstrează existenţa mai multor pasaje neatribuite conform normelor academice de către autoarea tezei. Totodată, un capitol întreg, al 7-lea, este preluat integral de pe internet, fiind vorba de un text care nu are autor", se mai arată în sesizarea semnată de preşedintele Comisiei de Etică a UB, prof. dr. Marian Popescu.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri