Misteriosul mesaj scris de Liviu Dragnea, noaptea, pe Facebook. Cine pe cine a trădat în PSD?

Data publicării:
Untitled-1

„Am auzit zilele astea o mulţime de voci acuzându-mă că m-am purtat incorect cu Victor şi aş vrea să lămuresc acest subiect aici, într-un spaţiu mai degrbă personal, fiindcă subiectul este în primul rând personal. Am puţini prieteni la care ţin cu adevărat , iar Victor e unul dintre aceşti puţini. Chiar dacă prietenia cu el mi s-a tras de la politică, cu timpul ea a evoluat separat. I-am fost şi mi-a fost alături în clipe grele şi în clipe frumoase, ne-am stat unul altuia aproape la bine şi la rău, ne-am bucurat împreună de marile victorii politice şi ne-am amărât de multe ori, în doi, când lucrurile au ieşit prost.

Am văzut în el şi văd în continuare un tânăr înzestrat pentru politica mare cum puţini au fost. L-am secondat cu credinţă, l-am sprijinit cu loialitate şi am primit, până nu de mult, acelaşi tratament din partea lui. În ultima perioadă însă, când asupra lui Victor politica a adunat nori grei, prietenul meu a început să dea semne de răceală. Sunt convins că presiunea în care a lucrat în ultima vreme l-a făcut să-şi piardă calmul şi echilibrul, iar acest nepreţuit prieten al meu mi-a creat impresia că, dintr-odată, ne-am răcit. E vina mea că acest lucru s-a intâmplat, fiindcă eu, fiind cu zece ani mai mare, ar fi trebuit să înţeleg mai repede decât am făcut-o.

Am crezut că prietenii nu se lasă unul pe celălalt în nedumerire, că prietenii îşi telefonează oricât de grave ar fi împrejurările, că prietenii îşi cer unul altuia ajutorul la greu. Ei bine, fiindcă tânărul meu prieten a facut câteva gesturi anapoda, pentru că a părăsit o vreme toate aceste reguli ale prieteniei, m-am grăbit să-i fac reproşuri în public. Aceste reproşuri erau izvorâte din îngrijorarea mea pentru situaţia partidului nostru, dar înţeleg acum că era mai bine să nu le fac.

Prietenia mea pentru el este azi intactă. Îl asigur că, oricât de grea i-ar fi povara pe care a ales s-o poarte, eu o să-i stau mereu alături cu vorba şi cu fapta. Nu contează cine şi cum a votat într-o adunare politică, nu contează cine pe cine a sprijinit. Am fost apropiaţi şi sper să fim în continuare la fel de apropiaţi, fiindcă nu se pot şterge cu buretele cei aproape şase ani de când am pornit împreună să facem lucruri pe care le-am vrut mari.

Am auzit cuvântul tradare şi, probabil, îl voi mai auzi. Cei care mă cunosc ştiu că acest cuvânt, dacă a existat vreodată între noi doi, nu se referă la mine. Sunt un provincial sentimental, cu păcatele şi cu limitele lui, iar prietenia e o limită pe care m-am străduit mereu să n-o încalc.

Într-un partid şi în lupta politică, în general, sunt orgolii, sunt interese, sunt vanităţi şi sunt multe ocazii să te simţi ofensat. N-am vrut să candidez la preşedinţia interimară a PSD pentru a regla conturi, ci, pur şi simplu, pentru că aşa am crezut că e mai bine pentru partid. Eu sunt aici, partidul nu pleacă nicăieri, sentinţa mea se apropie - totul, în ceea ce mă priveşte e la fel ca înainte de a fi ales. Cei care vor veni dupa mine in fruntea PSD mă vor judeca după merit”, a scris Liviu Dragnea pe contul de Facebook. 

Misterul trădării în PSD

Tradare” este cuvântul la care toată lumea a ciulit urechile. Scrisoarea lui Liviu Dragnea dă de înţeles că perfidia există, că un pact cu un duşman a fost făcut în PSD. Întrebarea e cine pe cine a trădat? Liviu Dragnea răspunde la jumătate din întrebare: tradaţi sunt, deopotrivă, şi el, şi Victor Ponta. Trădătorul rămâne un personaj misterios.

Reporter Digi24: Un pasaj, dacă vreţi să ne lămuriţi din postare. Vorbeaţi despre trădare şi spuneaţi că dacă cineva vorbeşte de trădare, „nu sunt eu cel care a trădat!” Lăsaţi impresia că o trădare a fost undeva la mijloc, dar nu dumneavoastră aţi fost cel care a trădat. La cine vă referiţi?

Liviu Dragnea: Da, cineva care ne-a trădat și pe mine și pe Victor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri