Alegeri cu un singur candidat. 530.000 de membri PSD sunt așteptați la urne

Data publicării:
liviu dragnea tribuna psd facebook-2

Organizaţiile PSD s-au pregătit din timp pentru alegeri. 

Cu câteva ore înainte de alegerile interne social-democraţii nu aveau linişte. Toate filialele au fost mobilizate ca să pregătească scrutinul pentru unicul candidat, Liviu Dragnea. Membrii de partid mătură, şterg praful, cară urne şi mese. Miza alegerilor pentru care Liviu Dragnea a pus tot partidul pe jar nu este însă candidatura sa, ci prezenţa la vot. Social-democraţii vor să afle câţi dintre cei 530.000 de membri sunt trup şi suflet cu partidul şi câţi sunt doar pe hârtie.

Cu 48 de ore înainte de vot multe secţii sunt deja gata. Printre acestea se numără și cea unde este aşteptat, duminică dimineaţă, şi Ion Iliescu, situată în Sectorul 1.

Ca să îi întâmpine pe cei peste 6.000 de membri PSD ai sectorului 1, la sediul organizaţiei e forfotă mare. Angajaţii, şi cei cu salopetă şi cei la costum, mătură de zor şi cară pământul în exces ca să fie totul ca la carte. Înăuntru e curat ca lacrima. Cabinele, urnele şi masa pentru membrii comisiei de vot sunt toate la locul lor. Acum mai e un singur hop de trecut. Prezenţa.

Liviu Dragnea visează la peste 90%, cum nu a fost nici la alegerile de după Revoluţie, când românii erau mult mai dornici decât acum să vină la urne. Nici preşedintele filialei nu prea crede în prezenţa record, dar se fereşte să o spună pe şleau şi dă vina pe vreme.

Dan Tudorache, președintele PSD Sector 1: „Nu ştim. Depinde şi dacă vremea va ţine cu noi. Am înţeles că va ploua duminică. Sper să fie cât mai mulţi”.

Aceeaşi febră a pregătirilor este în toată ţara pentru că social-democraţii vor secţii de vot până şi în cele mai mici cătune. La Pechea, judeţul Galaţi, urnele sunt la Autogară. E amplasată strategic, în centrul satului. În plus, acolo are biroul şi un senator PSD care se implică personal în pregătiri.

Peste 530.000 de membri PSD ar trebui să vină la urne. Efortul criticat de Ion Iliescu care a comparat alegerile lui Dragnea cu cele de pe vremea comunismului nu are nicio miză, în lipsa unei concurenţe reale pentru fotoliul de preşedinte. 

Scrutin fără precedent, fără tensiuni şi fără miză în Partidul Social Democrat. Fără precedent – pentru că este prima dată în istoria unui partid democratic din România când preşedintele este ales prin vot direct de toţi membrii. Fără tensiuni – pentru că PSD e un partid în criză de lideri şi nu vom mai asista la conflictele şi jocurile de culise din anii trecuţi. Fără miză – Liviu Dragnea e unicul candidat. Are nevoie de 50% + 1 din voturile celor prezenţi la scrutin. Pot veni şi 3 membri PSD la vot. Scrutinul e validat. Aşadar, nicio surpriză! Liviu Dragnea va deveni cel de-al ŞASELEA preşedinte plin al PSD. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri