Victor Ponta: România nu va fi acceptată în Schengen. Reacția lui Liviu Dragnea

Data publicării:
14 SCHENGEN-1

„Se votează contra tot de către acele ţări care votau de obicei contra. Anul viitor preşedinţia va fi a Olandei, despre care ştiţi bine ce prietenă a fost cu România", a declarat Victor Ponta ironic, știut fiind faptul că Olanda s-a opus în momente-cheie aderării României la spațiul de liberă circulație din UE.

„Nu are rost să ne mai rugăm prea mult de cineva care nu vrea să ne audă”, a adăugat premierul, potrivit Agerpres.

De la București, liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, susţine că Victor Ponta nu a informat PSD că la Consiliul JAI de săptămâna viitoare ar urma să fie făcut anunţul că România nu va fi primită în Spaţiul Schengen nici anul viitor.

„Nu ne-a informat, dar bănuiesc că se bazează pe ceva informaţii când a spus asta. E foarte posibil să fie aşa cum spune premierul. Noi ne dorim să intrăm în Schengen cât mai repede, cred că am îndeplinit toate condiţiile. credem noi”, a afirmat Liviu Dragnea.

Premierul a vorbit despre integrarea în Schengen în contextul în care a anunțat că va reanaliza modul în care se acordă vizele pentru cetățenii iordanieni care doresc să vină în România, apreciind că regimul de vize aplicat de țara noastră este foarte rigid.

„Noi avem o problemă, în sensul în care avem un regim foarte rigid de vize. Noi am avut totdeauna un regim foarte dur în speranța că o să intrăm în Schengen. Acum, cu speranța asta o să mai trăim cât o mai trăi speranța sau cât o mai exista Schengen. Motiv pentru care o să analizeze sistemul și vreau ca România să fie o țară primitoare pentru oamenii de afaceri cinstiți, pentru turiștii care vor să vină în România, sigur, păstrând toate regulile de securitate. (...) Noi de multe ori avem condiții mult mai dificile de vize decât Germania sau Franța, doar așa... că o să intrăm în Schengen dacă suntem mai duri. Uite că am fost mai duri și tot nu am intrat în Schengen și sincer să fiu, nu cred că trebuie să ne facem iluzii prea mari în perioada următoare", a mai spus Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri