Sondaj BCS: Klaus Iohannis, câștigător în turul doi al prezidențialelor

Data publicării:
klaus iohannis fb-2

Conform sondajului realizat de Biroul de Cercetări Sociale, în turul al doilea la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis este dat câştigător în faţa lui Victor Ponta.

Mai exact, puţin peste 50 la sută dintre repondenţi l-ar vota pe primarul Sibiului, în timp ce actualul premier ar lua voturile a peste 49 la sută dintre cei chestionaţi. Diferenţa dintre cei doi este în marja de eroare a sondajului.

Cercetarea sociologică a fost comandat de Fundaţia Mişcarea Populară şi a fost făcut în perioada 3-12 iulie. Eşanţionul a fost de 1.272 de persoane, intervievate la domiciliu. Marja de eroare este de 2,8 la sută.

Cum aţi vota în turul doi al prezidenţialelor?

Victor Ponta - 49.6%

Klaus Iohannis - 50.4%

Înainte acestei cercetări sociologice, toate sondajele precedente îl dădeau învingător pe Victor Ponta. Potrivit CURS, acesta ar lua 53 la sută din voturi, în timp ce Klaus Iohannis 47 la sută. Cercetarea sociologică a fost realizată la comanda Fundaţiei România Noastră, înfiinţată de Mircea Geoană, în perioada 27 iunie - 4 iulie pe un eşantion de 1.066 de persoane, prin interviu direct. Marja de eroare este de plus/minus 3%.

Şi un sondaj IRSOP îl dă câştigător al prezidențialelor pe Victor Ponta. 49 la sută dintre cei chestionaţi ar vota cu actualul premier, în timp ce 43 la sută cu Iohannis. Sondajul a fost realizat la comanda PNL, pe un eşanţion de 1.400 de oameni. Cercetarea a fost făcută în perioada 10-17 iulie prin telefon şi are o marjă de eroare de plus-minus 2,5%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri