Stenograma discuţiilor din Guvern va fi desecretizată

Data publicării:
STENOGRAMA

Asta după ce propunerea legislativă a senatorului PSD Şerban Nicolae care poate trimite ziariştii după gratii dacă dezvăluie informaţii din dosare de corupţie a primit, iniţial, aviz favorabil de la guvern.

După doar câteva ore, Executivul a anunţat că de fapt avizul a fost negativ şi că nu susţine propunerea legislativă. Guvernul a pus încurcătura pe seama unor probleme tehnice. Proiectul lui Şerban Nicoale pentru modificarea codului penal a fost adoptat de Senat şi a ajuns la Camera Deputaţilor, unde urmează să primească votul final. 

Șefa ÎCCJ nu susține modificările legislative privind dezvăluirile din dosare penale

Disputele legate de propunerea senatorului Şerban Nicolae au fost reaprinse după ce Guvernul a anunţat că a dat aviz favorabil.

Şase ore mai târziu, după ce presa a comentat deja subiectul, biroul de presă revine şi anunţă că propunerea lui Şerban Mihăilescu a primit „aviz negativ în forma prezentată”. După mizeul nopţii, Guvernul mai face o precizare - prima informare a fost eronată, din cauza unei probleme tehnice. Variantă reluată azi şi de premierul Victor Ponta.

Proiectul lui Şerban Nicoale pentru modificarea codului penal a fost adoptat de Senat şi a ajuns la Camera Deputaţilor, unde urmează să primească votul final.

Încurcaţi în comunicate

Ora 16.40 - Punct de vedere: aviz favorabil pentru propunerea legislativă a lui Şerban Nicolae.

Ora 22.30 - Punct de vedere: Aviz nefavorabil în forma prezentată pentru propunerea legislativă a lui Şerban Nicolae.

Ora 00:10 - Precizări: Dintr-o eroare tehnică s-a transmis informaţia că toate proiectele prezentate în sedintade guvern au primit aviz favorabil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri