VIDEO. Liberi în prima zi de școală, unii parlamentari au fentat munca în circumscripţii

Data publicării:
septtt

Oficial, parlamentarii ar fi trebuit să fie în circumscripţiile electorale. Aşa scria pe paginile oficiale ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

În realitate, aleşii sunt de negăsit. „Azi nu, nu a fost. Am înţeles că are nu ştiu ce treabă. Nu ştiu. Nu mi-a spus, sincer să fiu”, spune un angajat al biroului deputatului PDL Costică Canacheu.

„Păi nu are astăzi zi de audienţe. Dar unde, unde aţi auzit dumneavoastră treaba asta cu activităţile”, întreabă un angajat al biroului deputatului PSD Mihai Sturzu.

Nici deputatul PNL Vlad Nistor nu a trecut pe la birou. „ Nu a venit că a avut treabă la Universitate”, a spus o angajată a biroului.

Cei care au ieşit în public, deşi nu s-au împotrivit când li s-a dat ziua liberă, au profitat de ocazie să-şi critice colegii.

Ca și până acum, cei din conducerea Camerei Deputaților au demonstrat că nu au chef de muncă. Mie mi se pare revoltător acest sistem diferențiat între un parlamentar, deputat și un om obișnuit. De ce cetățeanul obișnuit trebuie să se ducă la serviciu, cu toate că si el are copii care încep școala, iar parlamentarii nu se duc la serviciu?”, a spus Raluca Turcan, deputat PDL.

Să dea un semnal că le pasă de educaţie, dar cred că lucrul acesta se putea face dimineaţa. Nu trebuia să fie o zi întreagă liber pentru a participa la deschiderea anului şcolar”, a spus președintele PMP, Elena Udrea.

Între timp, la Parlament aşteaptă să fie dezbătute legi de interes naţional. Una este ordonanţa ce le permite primarilor şi consilierilor să treacă de la un partid la altul. Până să treacă de legislativ, actul normativ emis de Guvern produce efecte. Zeci de aleşi locali au schimbat partidul, cei mai câştigaţi fiind social-democraţii.

Tot pe ordinea de zi a aleşilor este şi moţiunea de cenzură a Opoziţie.

Nu în ultimul rând, zilele acestea Parlamentul ar trebui să o audieze pe Corina Creţu, pentru postul de comisar european.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri