Victor Ponta, mesaj surprinzător pe Facebook despre reformarea stângii

Data publicării:
original lso 2013 - copy

 

Sociologul Barbu Mateescu îşi imaginează un discurs ţinut de Victor Ponta în ziua învestirii lui Klaus Iohannis, în care premierul ar condamna câştigarea alegerilor de către FSN în 1990, mineriadele şi modul în care Ion Iliescu a condus ţara în primii ani de după Revoluţie. În acest discurs imaginar, Victor Ponta ar cere excluderea lui Ion Iliescu din PSD şi desfiinţarea funcţiei de preşedinte de onoare al partidului.

În postarea sa de pe Facebook, Victor Ponta afirmă că nu este de acord în totalitate cu opinia lui Barbu Mateescu, dar precizează că, „ceva îmi spune că are dreptate mai mult decât pot eu azi să înțeleg”.

Este încă un mesaj că adevarata reformă a stângii românești nu poate veni doar din interiorul PSD”, mai scrie Victor Ponta, care îi invită pe intelectualii de stânga să contribuie la reformarea PSD.

O să îi rog și invit pe intelectualii de stânga (nu atât de zgomotoși sau agresivi ca cei de dreapta - dar nu mai puțin valoroși) să accepte o contribuție ideologică exterioară la demersul atât de necesar care va avea loc anul viitor! 

Mă refer nu doar la autorul acestei opinii, Barbu Mateescu, ci la mulți alții care au curajul să-și asume opțiunea ideologică (Ioana Lupea, Costi Rogozanu, Radu Magdin, echipa de la CriticAtac, ș.a.m.d.) ! 

Sper să accepte această solicitare pe care o fac din convingere, pentru că nu putem să trăim mereu într-o societate în care apartenența mimată la "dreapta" este un fel de religie obligatorie promovată de zeloși fanatici și farisei ridicoli!

Vă rog să citiți toți postarea lui Barbu Mateescu și spuneți-mi opinia voastră! Mulțumesc!”, se mai arată în mesajul postat pe contul de Facebook al lui Victor Ponta.

.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri