Cartierul ANL unde viaţa este programată de orarul autobuzelor

Data publicării:
anl

Din 2004, de când s-au mutat în blocurile ANL, cei peste 1.000 de oameni care locuiesc acolo sunt parcă ai nimănui. Nu au gădiniţă, farmacii sau secţii de poliţie, iar infrastructura urbană este precară. Un drum către serviciu, piaţă, şcoală sau spital trebuie programat după orarul autobuzelor, singura legătură a oamenilor din acest cartier cu restul oraşului.

Ileana Pricop locuieşte de aproape 10 ani în cartierul ANL de la marginea oraşului. Ca să meargă la magazin, la doctor sau la farmacie trebuie să meargă patru kilometri cu autobuzul.

„Aşteptăm autobuzul, că altă sursă de transport nu avem. Trebuia să mai bage microbuze. Niciun taxi nu vine şi trebuie să plăteşti cursa dus-întors. Am păţit asta când a fost transportul în greva”, a spus Ileana Pricop, locuitor al cartierului ANL.

Autobuzul ajunge în staţie o dată la 45 de minute, aşa că toţi cei care vor să ajungă în oraş trebuie să-şi programeze bine timpul.

Dacă ar fi sa merg cu taxiul, ceea ce nu e cazul, la fiecare drum m-ar costa 50 de lei pe zi. Deci autobuzul este mai mult decât binevenit”, a spus Cornel Panceac, locuitor cartier ANL.

Oamenii se plâng că programul autobuzului nu este adaptat orarului elevilor.

Dupa ora 22,00, când pleacă ultimul autobuz, cartierul este izolat, iar taximetriştii refuză cursa dacă nu primesc şi bani pentru cursa înapoi, până în oraş.

Pentru anul următor, în 2015, avem propuneri ca de acolo să plece mijloace de transport mai des”, a spus Genica Totolici, director SC Transurb.

Lipsa unei farmacii şi a altor utiliţăţi din cartier este pusă pe seama numărului prea mic de locuitori.

Aşteptăm ca Guvernul şi Ministerul Dezvoltării Regionale să ne spună dacă în acest cartier intenţionează să mai construiască locuinţe ANL sau nu, pentru a putea face noi, cei de la Primaria Galaţi un proiect de dezvoltare”, a spus Emanuela Turcu, purtător de cuvânt Primaria Galaţi.

În cartierul Dimitrie Cantemir, inaugurat în anul 2004, locuiesc aproape 300 de familii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri