Bucureștiul a împlinit 555 de ani. „Bucur”, „Cuza”, „Brâncoveanu” au prins viață din nou

Data publicării:
fantani unirea noaptea

În Piaţa Universităţii, zilele Capitalei au fost marcate printr-un concert rock. Mai multe trupe de muzică alternativă au urcat pe scenă în faţa a peste 1000 de oameni.

„OCS şi Luna Amară mi-au plăcut mie cel mai mult şi am mai văzut că au fost Robbin and the Backstabbers”, spune un participant.

„Les Elephants Bizzares au dat cel mai frumos număr”, spune un turist străin.

„Este o iniţiativă de oraş european”, consideră un alt participant.

Şi Casa Poporului a fost în sărbătoare. Jocuri de lumini 3D au fost proiectate pe faţada Palatului Parlamentului. „E ceva deosebit. Era momentul să se întâmple chestia asta şi la noi”, spune un tânăr.

Tot de zilele Bucureştiului, Primaria a repornit fântânile arteziene de pe Bulevardul Unirii.

„Bucur", „Alexandru Ioan Cuza”, „Vlad Ţepeş” sunt doar câteva dintre numele pe care le vor purta fântânile. După ani de zile în care au fost mai mult nişte bazine goale, artezienele au fost modernizate şi repornite într-un spectacol multimedia, în care vedeta a fost apa.

Totuși, nu toată lumea a fost extrem de încântată. „Mă aşteptam la ceva mai frumos, mai... faţă de ce am văzut în altă parte”, declară o femeie.

Fântânile vor putea fi controlate automatizat de la distanţă, iar în momentul în care cineva se va gândi să se răcorească în ele, apa se va opri.

Artezienele de pe Bulevardul Unirii au fost construite în 1988, din dorinţa lui Nicolae Ceauşescu. Ansamblul de fântâni din centrul Bucureştiului se întinde de la Piaţa Unirii şi până în faţa Palatului Parlamentului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri