Primul tramvai modern fabricat în România 

Data publicării:
TRAMVAI

În vreme ce călătorii sunt fascinaţi de aspect şi confort, vatmanii se bucură pentru că sunt uşor de condus ca un joc pe calculator. Deloc de neglijat, consumă foarte puţină electricitate. Abia auzit, tramvaiul Imperio a plecat în prima cursă. Cei care au călătorit cu el spun că îşi merită numele.

Chiar luna aceasta se împlinesc 145 de ani de când a fost pus în funcţie în Arad tramvaiul cu cai, iată ne găsim din nou la un moment istoric”, a spus Petru Cuvineanu, director tehnic Compania de Transport Public Arad. Tramvaiul este construit după modelul vagoanelor nemţeşti. Costă un milion de euro, dar merită banii, spun constructorii.

Firma producătoare a construit două tramvaie şi anul viitor are în plan să livreze alte patru. Se gândeşte să le vândă şi peste hotare. „Am luat o licenţă pentru un tramvai performant, comparabil cu cele mai performante tramvaie din lume”, a spus Valer Blidar, preşedintele grupului de firme Astra. Deocamdată, tramvaiele moderne sunt în teste. Vor primi călători abia în decembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri