Certificat pentru verificarea pedofililor

Data publicării:
certficat pedofili

Autorităţile britanice au lansat în România certificatul de bună-purtare pentru cetăţenii englezi care vin în ţară să lucreze cu copii.

„Noi credem că responsabilitatea noastră de a-i proteja pe copii de abuzuri nu se opreşte la graniţa Regatului Unit. Siguranţa şi protecţia copiilor sunt fundamentale în domeniul colaborării internaţionale şi vrem să ne asigurăm că facem tot ce ne stă în putere pentru ca minorii să fie în siguranţă cât timp cetăţenii britanici călătoresc şi muncesc în alte state”, declară Paul Brummell, Ambasadorul Marii Britanii în România.

Certificatul Internațional pentru Protecţia Copiilor, aşa cum este numit cazierul paralel, poate fi cerut de acum şi de angajatorii români.

Ştim că astfel de infractori cunoscuţi vor căuta să se stabilească în alte ţări şi vor încerca să ajungă în preajma copiilor angajându-se sau prin voluntariat”, spune Jamie Saunders, director National Crime Agency.

„Firmele sau instituţiile româneşti care lucrează cu cetăţeni britanici, fie ele şcoli, ONG-uri, orfelinate, care angajează cetăţeni britanici, ar trebui să le ceară angajaţilor un profil complet care arată practic istoricul lor, pentru a se evita lucrul cu persoane care au comis abuzuri în Marea Britanie”, spune Alina Constantinescu, manager de proiect la British Council.

Documentul se obţine în zece zile, după completarea unui chestionar. Dacă solicitantul este condamnat deja pentru abuzuri împotriva minorilor, certificatul nici măcar nu este eliberat.

„În primul rând, angajatorul trebuie să ceară acest certificat, este o condiţie esenţială. Cel care vrea să se angajeze plăteşte pentru eliberarea actului, costă 60 de lire, apoi descarcă formularul de pe site”, spune Nicola Hawkins, de la National Crime Agency.

Autorităţile române spun că în ultimul an au fost înregistrate în jur de 100 de cazuri în care copiii au fost victime ale unor abuzuri sexuale, majoritatea din domeniul pornografiei infantile.

„Au fost cazuri în care au fost implicaţi cetăţeni din alte ţări în producerea de imagini cu copii şi care apoi să fie distribuite pe internet”, spune Virgil Spiridon, adjunctul directorului IGPR.

În ultimii ani, pe teritoriul României au fost identificate tot mai multe cazuri de cetăţeni străini care au abuzat minori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri