Monica Macovei: Uitați-vă la ce face ANAF în aceste zile! Ieșiți și pichetați fiecare sediu ANAF!

Data publicării:
masini anaf

„Dar ce vedem zilele acestea? Vedem noile mașini ale ANAF cu geamuri fumurii – că și-au luat și mașini noi – cum se duc în piețe, cum se duc la buticuri, la tarabe, la șaormării, la mici magazine în care omul cu soția, soția cu soțul își fac cât de cât o afacere de familie și le închid pentru diferențe de 3 lei, de 5 lei, de 10 lei. Oameni buni, ANAF-ul e făcut să meargă după marii datornici, nu să omoare acest sector privat mic, de familie, care găsește locuri de muncă! Trebuie să-l promovezi să mai găsescă un loc de muncă, nu să-l oprești, nu să-i îngheți conturile, nu să-i dai o amendă pe care n-o s-o poată plăti niciodată. L-ai desființat și ai lăsat pe drumuri doi-trei oameni!”, a declarat Monica Macovei la Digi24. „În schimb, cei cu marile averi neimpozitate, cei cu hotărâri definitive, de la care trebuie să confiști sute de milioane, stau probabil la soare, la plajă, prin diverse insule, stau, joacă la ruletă la Monaco”, a completat ea.

Fostul ministru al justiției subliniază că esențialul în lupta anticorupție este confiscarea banilor din mită și a celor făcuți fără a putea fi justificați.

„Administrația Fiscală a Statului sunt cei la care plătim impozitele, cei care se ocupă de evazioniștii fiscali și cei care pun în aplicare hotărârile judecătorești definitive de confiscare. Ministerul Finanțelor este patronul ANAF-ului și ANAF-ul se duce și execută, pune sechestru și confiscă și vinde – pe casă, pe mașină, pe bani. ANAF-ul în acest moment – cred că ne întoarcem la cifra veche de 10 la sută din hotărârile judecătorești, oricum sub 50 – execută. În rest, sute de milioane sunt lăsate neexecutate”, a arătat Monica Macovei.

În acest context, fostul ministru al justiției este de părere că nu mai este nevoie de o altă agenție pentru recuperarea prejudiciilor. „Avem nevoie ca acești oameni să nu fie numiți politic, să fie profesioniști și să-și facă treaba”, a punctat ea.

O soluție ar fi, în opinia europarlamentarului, presiunea publică asupra ANAF, prin proteste.

„Eu mă bucur ori de câte ori acești oameni ies în stradă, chiar dacă sunt cinci, chiar dacă sunt 10, chiar dacă sunt 100. Și trebuie să iasă tot mai mulți, fiindcă un popor inert e cel mai mare pericol al democrației. Trebuie să ieșim în stradă! Asta nu este instigare la ieșit în stradă, este exercitarea dreptului nostru de a demonstra. Dacă nu suntem atenți, puterea ne cucerește total. Și eu aș spune: ieșiți și pichetați fiecare sediu ANAF!”, a dat ca exemplu europarlamentarul.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri