O femeie a primit timp de cinci ani pensie fără drept

Data publicării:
lei bancnote bani -agerpres - 17 august 2015-1

Daniela Burugă a rămas văduvă acum șase ani. Conform legii, ar fi trebuit sa primească pensie de urmaş până când ambii copii împlineau șapte ani. Aşa că la șase luni de la decesul soţului, teoretic femeia urma să piardă pensia doar că banii au mai venit încă cinci ani.

Ei știu ce au făcut cum a greșit, eu nu știu despre această greșeală. Mie, dacă a venit poștașul eu am primit, numerar”, a declarat Maria Daniela Burugă.

Acum un an însă, femeia a primit în loc de pensie, o somaţie de plată. Casa Judeţeana de Pensii Dolj o anunţa că trebuie să restituie 11.900 de lei. De atunci, femeia bate pe la uşa conducerii în încercarea de a demonstra că nu e vina ei că a primit banii şi că nu are de unde să-i dea înapoi.

„Părinţii sunt decedaţi, sunt casnică, nu am servici, nu am pe nimeni să mă ajute, am tăiat pomii din curte ca să fac căldură la copii”, a declarat femeia.

Conducerea Casei de pensii susţine că femeia trebuia să anunţe singură că nu mai are dreptul la pensia de urmaş, dar recunoaşte că este şi vina angajaţilor că nu au verificat situaţia ei.

Este și vina angajaților, dar de fapt este vina sistemului cumva pentru că practic nu a fost posibilă această verificare pe CNP. Acum nu mai este posibil acest lucru, v-am spus din ce motiv datorită sistemului integrat în care lucrăm cu toții”, a declarat directorul executiv al Casei de Pensii din Dolj, Daniela Gabriela Licu.

Acum, singura şansă a femeii este să-şi caute dreptatea în instanţă.

Poate acţiona Casa de Pensii în judecată, asta nu înseamnă că va şi câştiga. Depinde, de la caz la caz, obiectul litigiului ce se formează”, a explicat avocata Adriana Belu.

Femeia vrea să plătească eşalonat suma restantă, din alocaţia copiilor, câte 100 de lei, lunar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri