Proiectul noului Cod Fiscal. Românii cu mai multe case nu vor mai fi taxați suplimentar

Data publicării:
apartament bloc locuinte

De anul viitor, proprietarii cu mai multe case vor plăti acelaşi impozit pe locuinţă ca şi cei care deţin una singură. De exemplu, dacă aveţi două garsoniere situate într-o zonă centrală din Bucureşti, veţi plăti pentru fiecare un impozit de cel mult 106 lei.

Până acum plăteaţi 106 lei pentru prima şi cu 65% mai mult pentru a doua, adică 175 de lei. Impozitul creştea și mai mult, în funcție de cât de multe locuințe aveai în proprietate. Taxa plătită statului se majora chiar și cu 300% pentru a treia clădire, altele decât cea de domiciliu.

Renunţarea la impozitarea suplimentară a persoanelor care deţin mai multe proprietăţi în afara celei de domiciliu esre explicată de Guvern prin faptul că această măsură a creat diferențe între proprietarii de case și a creat numeroase probleme administrative la nivel local, potrivit Mediafax.

De asemenea, Guvernul va schimba radical și modul de calcul al impozitului pe clădirile firmelor, stabilit în prezent în funcţie de valoarea contabilă. Va impune în schimb un mod de calcul bazat strict pe valoarea clădirii rezultată dintr-un raport de evaluare, similară valorii de piaţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri