Protest pe două roți. Bicicliști nemulțumiți că nu au voie în centrul Timișoarei

Data publicării:
protest biciclisiti

Sute de protestatari au mers pe jos, pe lângă bicicletă, din fața Catedralei Mitropolitane până în Piața Victoriei. Pe tot traseul au claxonat şi au purtat pancarte pe care şi-au scris nemulţumirile.

Că sunt biciclist rău, de aceea. (Spune-mi ce înseamnă biciclist rău?) Domnul Robu știe ce înseamnă biciclist rău”, spune un protestatar.

Accesul bicicliștilor este interzis în Piața Victoriei și pe străzile pietonale din stânga și din dreapta Operei din Timișoara.

Conflictul între bicicliști și primărie a început luni, pe rețelele de socializare. În timp ce aproape 1.000 de timișoreni au semnat o petiție online pentru anularea restricției, primarul Nicolae Robu i-a împărţit pe bicicliști în „buni” și „răi”.

„Eu am postat în termeni extrem de respectuoși tot ce am avut de spus. Nici nu pot să spun că toţi sunt de bună credinţă şi că toţi sunt la fel. Avem alternativa, strada Piatra Craiului, unde am amenajat o pistă de biciclete excelentă. Față de strada Mărășești avem alternativă pe strada paralelă”, a spus Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Adică există și rute ocolitoare, dar de ce să nu treci prin centru dacă poți să mergi în ritm normal?”, spune un biciclist.

„Noi avem piste de biciclete peste tot. Există rute speciale lângă străzile principale din oraș, dar și în afara orașului”, spune un turist.

Accesul bicicletelor va fi interzis și pe alte 10 străzi din zona centrală a Timişoarei, care vor fi transformate în artere pietonale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri