Un student a găsit o borsetă cu 9.000 de euro. El a predat banii poliţiştilor

Data publicării:
student 2

În borsetă se aflau 8.500 de euro, 500 de dolari, 700 de lei şi trei carduri care aveau codul PIN scrise pe ele.

Tânărul spune că nu a fost tentat de bani şi că nu ar fi putut să îi păstreze, întrucât nu erau ai lui.

El are 22 de ani şi este student la Facultatea de Inginerie Mecanică din Braşov.

Borseta plină cu bani a fost uitată într-o benzinărie de la ieşire din Braşov. Proprietarul: un bucureştean, care venea din Harghita şi mergea la Bucureşti. El a oprit la benzinărie să cumpere dulciuri pentru copii şi a uitat borseta lângă casa de marcat. Banii au fost găsiţi de Florin, un student de 22 de ani, care lucrează la benzinărie de trei luni. Pentru că nu a găsit niciun număr de contact, el a anunţat imediat poliţia. Agenţii chemaţi au rămas impresionaţi că băiatul nu a fost tentat să ascundă borseta ticsită cu bani.

Proprietarul era înca pe drum când și-a dat seama că a uitat borseta cu bani la benzinărie. L-a lovit ca un fulger gândul că a pierdut o mică avere și a tras pe dreapta să gândească ce e de făcut.

„Undeva în apropiere de Ploiesti mi-am dat seama, am sunat un coleg care s-a dus la benzinărie, iar când s-a interesat, borseta era deja predată poliției”, a povestit proprietarul banilor.

Bărbatul nu a apucat să se întâlnească cu studentul care i-a gasit banii, dar l-a sunat să-i mulțumeascî. Pentru fapta sa, tânarul a primit o mică atenție din partea polițiștilor:

„Îţi mulţumesc, o să fii ca băiatul meu pentru spiritul civic de care ai dat dovadă. Important e că un cetăţean şi-a recuperat suma de bani datorită ţie. Ne-am gândit să îţi oferim această plachetă. Sper să fie o amintire plăcută pentru tine”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri