VIDEO. Garsonieră la doi metri sub pământ

Data publicării:
apartam

Arată ca orice garsonieră, numai că, pentru a ajunge acolo trebuie coborât un etaj, nu urcat, cum facem de obicei. Şi nu există nici ferestre.

Un om de afaceri din Galaţi a aflat că asemenea apartamente sunt obişnuite în străinătate, aşa că, vrea să aplice ideea şi la noi.

Aşa arăta înainte apartamentul de la subsol. Conform constructorilor, este nevoie de doar două săptămâni şi patru oameni pentru a transforma acest loc într-o potenţială casă pentru gălăţeni.

Preţul unei asemenea locuinţe nu depăşeşte 10.000 de euro.

„Sunt interesaţi. Sunt interesaţi de noutate, pentru că este ceva nou pentru Galaţi. Sunt interesaţi din punct de vedere financiar, pentru că nu le permite să acceseze un apartament la etaje intermediar si în principiu avem cererea este mai mare ca oferta”, susține Mihaela Bălău, agent imobiliar.

Investitorul a construit doar un apartament pilot. Planurile lui au fost date peste cap, după ce asociaţia de proprietari cu care s-a înţeles să-i cedeze spaţiul de la subsol s-a răzgândit.

„Vin cu oferta către asociaţiile de proprietari, preiau subsolul să fac spaţii de locuit. Cât stă blocul acolo nu vor mai avea probleme cu instalaţiile la subsol şi vreau să contorizez individual apa rece”, spune Nicu Bezman, om de afaceri.

Nimic nu se poate face, însă, fără avize de la primăriei.

„Pentru a obtine autorizaţie de construcţie au în primul rând nevoie de un document care să ateste posesia acelui spaţiu, în cazul de faţă subsol. Vorbim aici de un act de închiriere, vânzare sau concesionare”, afirmă purtătorul de cuvânt al primăriei, Emanuela Turcu.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri