1 septembrie: Cel mai cald început de toamnă din ultimii 54 de ani

Data publicării:
canicula copii fantana Gettyimages 05-2.07

În această după-amiază se înregistrează 37 de grade Celsius la Botoşani, Iaşi, Alba Iulia şi Arad. În Capitală se înregistrează 36 de grade. Aceste temperaturi sunt cu 10-15 grade mai mari decât cele normale pentru această perioadă a anului. În mod normal, temperaturile pentru această perioadă ar fi fost de cel mult 28 de grade.

Aceasta este cea mai ridicată temperatură înregistrată din 1961 şi până în prezent, deci în ultimii 54 de ani. Recordul de temperatură anterior înregistrat la 1 septembrie era cu 2-3 grade mai mic decât cel de astăzi.

Cum va fi vremea în perioada următoare

Vremea în ţară

La noapte, în ţară, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla cel mult moderat. Temperaturile minime se vor încadra între 8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 26 de grade în Dealurile de Vest.

Ziua de mâine va fi caniculară în cea mai mare parte a ţării, iar disconfortul termic se menţine foarte ridicat. La amiază, temperaturile se vor încadra între 31 şi 38 de grade, cu valori mai scăzute, spre 27 de grade, doar pe litoral. Cerul va fi senin până spre seară, când în vest, nord şi la munte apar câţiva nori şi averse cu tunete şi fulgere.

De joi, vremea se mai răcoreşte în vestul, nordul şi centrul ţării, iar pe spaţii restrânse vor apărea ploile de vară, însoţite de descărcări electrice. Izolat se vor strânge cantităţi de apă mai însemnate şi poate cădea grindină. În sud şi în est vremea rămâne frumoasă, dar caniculară, cu maxime de până la 37 de grade.

Vremea în Bucureşti

Şi locuitorii Capitalei au parte de o noapte liniştită, cu cer senin şi vânt slab. În zori, termometrele vor indica 16...18 grade Celsius.

Mâine, pe bucureşteni îi aşteaptă încă o zi toridă. Vântul rămâne liniştit, iar presiunea atmosferică va scădea uşor.

Bucureştenii nu scapă de caniculă până la sfârşitul săptămânii. Maximele se vor menţine în jurul valorii de 36 de grade. Şi nopţile vor fi calde, cu minime cuprinse între 17 şi 20 de grade.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri