Anchetă după tragedia din Spania. Microbuzul în care se aflau românii ar fi făcut curse ilegale

Data publicării:
accident spania romani2-1

ACTUALIZAREA 14.40. Veste dură pentru familiile celor 8 români morţi în accidentul de microbuz în Spania. Repatrierea trupurilor nu poate fi făcută imediat, pentru că identificarea pe baza testelor ADN poate dura şi zece zile.

"În prezent, autorităţile spaniole derulează procedurile specifice în astfel de situaţii, respectiv efectuarea testelor ADN ale victimelor accidentului, pe care s-au angajat să le finalizeze în cel mai scurt timp posibil (maxim 10 zile). După realizarea acestor probe se vor emite rapoartele medico-legale pe baza cărora se vor putea întocmi certificatele de deces, respectiv paşapoartele mortuare necesare repatrierii cetăţenilor decedaţi în România", precizează Ministerul de Externe.


Familiile vor mai avea de aşteptat până când îşi vor înmormânta apropiaţii. În momentul de faţă autorităţile spaniole au început identificarea victimelor.

Există şi o primă ipoteză în cazul accidentului. Cauciucul camionului care a intrat pe contrasens ar fi explodat.

Accidentul din regiunea Alicante a curmat viaţa a opt români: trei bărbaţi, trei femei şi doi copii. Cei 8 români mergeau spre aeroportul din Valencia pentru a lua o cursă pentru Timişoara.

Cele opt corpuri calcinate ale cetățenilor români au fost deja aduse la morga orasului Alicante, transmite corespondentul Digi24 în Spania, Ciprian Bălțoiu.

„Va dura cel puțin două săptămâni pâncă când vor fi făcute toate probele ADN pentru ca, apoi, familiile să îi poată lua pe cei dragi și să îi ducă în România pentru înmormântări. Politia din Alicante merge pe ipoteza exploziei unui cauciuc de la camionul care s-a lovit de microbuz. Pe de altă parte, există și informații conform cărora acest microbuz făcea curse ilegale de transport din Almeria până la aeroportul din Valencia”, mai spune Ciprian Bălțoiu.

În microbuz se afla o familie de tineri cu doi copii de 6 şi 7 ani.

Situația prin care trece această familie este una foarte delicată. Nu știu dacă poate să existe vreun cuvânt care să aline durerea unei mame sau a unui părinte când îi mor copiii. Doresc, pe această cale, să transmit, în numele, Guvernului României, condoleanțe familiior îndoliate”, a spus ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Ce este îngrozitor în acest tragic eveniment este că oamenii aceștia au venit să își petreacă câteva zile de vacanță cu familiile care lucrau aici în Spania și s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat”, a spus, la rândul său, Bogdan Stanoevici, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni.

Poliţia spaniolă a încetat, ieri după-amiază, căutarea celei de-a noua presupuse victime a accidentului, după ce s-a stabilit că persoana căutată - un bărbat de 46 de ani - nu a ajuns în Spania şi este în viaţă, în România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri