Casa de vacanță a lui Toni Greblă, construită ilegal. Câțiva localnici spun că terenul e al lor

Data publicării:
Casa Toni Grebla Telesti Gorj

Ferma la care au avut loc percheziţiile se află la marginea comunei Teleşti, la aproximativ 20 de kilometri de Târgu Jiu. Acolo există mai multe adăposturi pentru animale, un lac şi o casă cu un etaj.

Anchetatorii au aflat că ar fi ferma lui Toni Greblă, judecătorul Curţii Constituţionale. Autorităţile locale spun că nu au emis nicio autorizaţie pentru ridicarea casei, dar încasează impozit pentru ea.

În actele primăriei Telești nu există autorizație de construcție, există doar un titlu de proprietate eliberat în 1992, iar la poziția de rol respectivă figurează o casă cu o suprafață de 220 de mp, în contabilitate la impozite”, declară Romulus Bâldea, primarul comunei Teleşti.

Toni Greblă spune însă că actele au fost rătăcite de primărie. El adaugă că terenul îi aparţine soacrei sale, iar de întreaga proprietate se ocupă un prieten.

„Autorizaţia a fost eliberată în 1992, probabil nu au căutat în arhivă. O am eu ca document. Am un act de închiriere între soacra mea şi Gigi Grecu, care se ocupa de administrarea a ceea ce era acolo”, afirmă Toni Greblă.

Terenul se află în extravilanul comunei Teleşti, ceea ce înseamnă că era nevoie de o autorizaţie de construcţie şi din partea Consiliul Judeţean. Şi aceasta lipseşte din arhive.

„Nu a fost emisă o astfel de autorizație, nu au existat solicitări. S-au făcut verificări”, declară Oana Paloș, purtător de cuvânt CJ Gorj.

De-a lungul timpului, mai mulţi localnici au reclamat că terenul pe care s-a ridicat ferma ar fi, de fapt, al lor.

Dreptul de proprietate al Vioricăi Tănăsescu, soacra judecătorului Toni Mihail Greblă, a fost contestat în instanță de mai multe ori. Oamenii însă au pierdut. Ultimul proces a avut loc în 2013, instanța a respins însă acțiunea reclamanților ca fiind tardivă”, relatează Carla Tănăsie, reporter Digi24.

Ferma se întinde pe 5,8 hectare. Sunt crescuţi aici șapte struţi, câţiva porci vietnamezi, dar şi alte animale şi păsări domestice. Cel mai probabil, produsele obţinute aici nu erau comercializate pentru că Direcţia Sanitar Veterinară nu a emis vreo autorizaţie pentru acest lucru.

Citiți și:
Toni Greblă: Declarațiile lui Augustin Zegrean, rupte din context. „Nu eu mă ocup în campania electorală de numărat capsele”
Augustin Zegrean: Acuzațiile aduse lui Toni Greblă fac rău imaginii CCR. Era adevărată povestea cu rochiile
Declarația de avere a lui Toni Greblă, bănuit că a sprijinit exporturi ilegale în Federaţie Rusă
Cine este Ion Bîrcină, suspectat de cumpărare de influență de la Toni Greblă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri