Centru social abandonat înainte de inaugurare

Data publicării:
centru social

Clădirea cu un etaj, cu geamuri de termopan şi construită cu materiale moderne, stă nefolosită în mijlocul unui cartier sărac din Făgăraş. Mizeria, buruienile şi câinii au ocupat locul pe care ar fi trebuit să se joace copiii. Întreaga investiţie a fost aproximativ două milioane de lei.

La Consiliul Judeţean Braşov, instituţie care a dat banii, preşedintele şi administratorul public sunt plasaţi sub control judiciar, într-un dosar de corupţie. În lipsa lor, nimeni din conducerea instituţiei nu-şi aminteşte detalii despre investiţia eşuată de la Făgăraş. Niciunul dintre vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Braşov nu a dorit să vorbească despre motivele pentru care lucrarea a fost abandonată după ce clădirea a fost finalizată aproape în totalitate.

Primăria Făgăraş nu a făcut niciodată recepţia lucrării.

"În anul 2010, Consiliul Local a dat Consiliului Judeţean o suprafaţă de teren pentru construirea unui imobil pentru rromi şi ştiu că până în ziua de astăzi nu s-a făcut vreo predare către Primăria Făgăraş", a spus Cătălin Cârje, viceprimarul din Făgăraş.

Oamenii din zonă cred că banii au fost cheltuiţi în zadar.

Anul acesta, Primăria Făgăraş s-a asociat cu un ONG şi vrea să cheltuiască 290.000 de franci elveţieni exact pentru acelaşi lucru: amenajarea unui centru pentru copiii din familii sărace.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri